Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića: Vještaci da dopune DNK nalaz

U pročitanim izvještajima je navdeno da su pronađeni otisci na predmetima oduzetim od Ilije Pavlovića. Radi se o predmetima koji su pronađeni pretresom njihove porodične kuće
3030 pregleda 0 komentar(a)
Policija na mjestu ubistva u Bečićima, Foto: Arhiva Vijesti
Policija na mjestu ubistva u Bečićima, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.12.2019. 15:07h

Suđenje okrivljenima za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića u Bečićima početkom decembra 2016. godine, nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu.

Pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Biljana Uskoković, saslušani su vještaci daktiloskopske struke Ivan Vukotić i Draženka Lekić.

U pročitanim izvještajima je navdeno da su pronađeni otisci na predmetima oduzetim od Ilije Pavlovića. Radi se o predmetima koji su pronađeni pretresom njihove porodične kuće.

Okrivljeni Boško i Ilija Pavlović nisu osporavali da je to kod njih pronađeno, a odbrana nije imala primjedbi.

Sudija je odredila da se sasluša Predrag Boljević, vještak telekomunikacija, koji treba da dopuni nalaz.

Sud je naložio da vještaci Jelena Jovanović i Sandra Kovačević, vještak forenzičke genetike, dopune DNK vještačenje, jer svi okrivljeni nisu obuhvaćeni prethodnim nalazom. Naredbu za vještačenje sud će naknadno donijeti.

Vasilije Rafailović, optužen je kao organizator kriminalne grupe, a kao članovi optuženi su Ratko Vušović i Ivan Cicmil, koji su u u bjekstvu, dok su na optuženičkoj klupi Miljan Bulatović iz Niša i Vladimir Šmanja iz Banja Luke.

Prema navodima optužnice, Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je ubila Đorđa Boretu 7. decembra 2016. godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Tom prilikom od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen.

Kao pripadnici ove kriminalne organizacije koji su pomogli izvršenje ovog zločina označeni su Vušović, Cicmil i Šmanja. Vasilije Rafailović i Ratko Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića.

Okrivljeni Rafailović, Vušović, Bulatović i Šmanja, kao saizvršioci izvršili krivična djela teško ubistvo i nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u optužnici.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. januar.

Bonus video: