Šundiću zadržavanje do 72 sata, osumnjičen za silovanje

Njegov pravni zastupnik, Milica Saveljić, kazala je da je Šundić negirao izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret
31026 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2019. 16:24h

Podgoričanin Vasilije Šundić, koji je krajem oktobra policiji pobjegao iz službene marice, uhapšen je juče oko 18 sati u Nikšiću.

Njemu je danas, nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

Šundić se sumnjiči da je počinio krivično djelo silovanje.

Njegov pravni zastupnik, Milica Saveljić, kazala je da je Šundić negirao izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

Milica Saveljić
Saveljić(Foto: Jelena Jovanović)

Iskaz pred tužiteljkom dala je i oštećena.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Šundić uhapšen u Nikšiću u zajedničkoj aktivnosti nikšićke i podgoričke policije.

"Naime, on je lišen slobode 28. oktobra 2019. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanje. Prilikom privođenja od službenih prostorija do nadležnog tužilaštva V.Š. je dejstvo fizičke snage oštetio unutrašnjost vrata od specijalnog vozila koja je tom prilikom otvorio i udalji se u nepoznatom pravcu. Juče, 4. novembra, V.Š. je locirn i lišen slobode u mjestu Miolje Polje u Nikšiću. On je sproveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica. O događaju je obaviješten državni tužilac koji je naložio da mu se V.Š. privede uz krivičnu prijavu zbog postojaja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari", navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Vijesti" su ranije objavile da je Šundić, kada su se policajci zaustavili na semaforu, razvalio vrata i istrčao iz vozila.

Vasilije Šundić
Šundić (arhiva)(Foto: Zoran Đurić)

Iz Uprave policije je tada "Vijestima" nezvanično rečeno da su prilikom hapšenja ispoštovane sve procedure.

Šundić ima pozamašan policijski dosije.

On je osuđen je na godinu i tri mjeseca zatvora, zbog dva bombaška napada na kuću porodice Vuković u Tološima.

Šundić je bio osumnjičen i da je zapalio kamp kućicu Aca Novovića u naselju Vranići.

Podgoričanin je u svom dosijeu imao i više prijava zbog krađe automobila.

Šundić je optužio policijskog inspektora Martina Orlandića (47) da mu je u ime službe nudio 10.000 eura da zauzvrat “prepozna” muškarce koji su, navodno, podmetnuli bombu ispred stana šefa barske policije Miloša Radulovića.

Policajac je tada energično demantovao te tvrdnje i kazao za Šundića da “to dijete priča nebuloze i da je sklono delinkvenciji”.

Bonus video: