Supruga Stevana Stamatovića: Krive ga za postupke drugih

"Ovakve situacije degradiraju porodicu i moja dužnost kao majke i supruge je da stanem uz njega ponosno, uzdignute glave, jer znam da nije kriv, kao što stoji i čitava porodica”...
8645 pregleda 35 komentar(a)
Stamatović je osuđen na 12 godina zatvora: Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Stamatović je osuđen na 12 godina zatvora: Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Mileva Stamatović, supruga Stevana Stamatovića, tvrdi da je njen muž bez ijednog dokaza osuđen na 12 godina zatvora, a da je tome prethodio višegodišnji policijski i medijski progon.

“Prvenstveno kao majka i supruga želim da javnosti i sutkinji kažem da nikada nisam pozvana da dam izjavu u tom procesu...Naš porodični progon počinje iznošenjem teških neistina u medijima, zbog čega smo se osjetili ugroženo i unajmili obezbjeđenje, koje je za našu porodicu radilo isključivo i jedino poslove obezbjeđenja”, kazala je ona.

Napisala je da je nakon problema sa dvojicom zaposlenih (hapšenja zbog postavljanja bombe ispod automobila Radojice Zekovića - prim. aut.) tužilaštvo optužilo njenog supruga za stvaranje kriminalne organizacije, a njihov e zaposlene da su članovi te krimi-grupe:

“Tvrdim da to nije tačno, jer sam i sama svjedok da su radili isključivo kao obezbjeđenje. I oni su to potvrdili izjavama. Iako ne osporavaju da su namjeravali uništiti automobil, tužilac to predstavlja na svoj način i u prvi plan stavlja mog supruga, uprkos tome što je očigledno da su njih dvojica to pokušali uraditi iz njima znanih razloga, u slobodnom vremenu... Vijeće sutkinje Vuković osudilo je mog supruga za nešto što se nije dogodilo, o čemu ništa nije znao i bez ijednog dokaza ili svjedoka da je u to bio umiješan. Nešto slično se nikada nije dogodilo u istoriji crnogorskog pravosuđa - treba da odgovara za postupke drugih, na koje van radnog vremena nije imao uticaj”.

Pitala je da li je “ovo pravda ili odmazda i progon porodice Stamatović”:

“Ili je u pitanju raniji sukob našeg pravnog zastupnika i sutkinje...Voljela bih da dobijem odgovore od državnih institucija. Ovakve situacije degradiraju porodicu, osnovnu ćeliju društva, i moja dužnost kao majke i supruge je da stanem uz njega ponosno, uzdignute glave, jer znam da nije kriv, kao što stoji i čitava porodica”.

Bonus video: