Svjedočiće majka okrivljenog Stanovića

Advokat Zoran Piperović je predložio neuropsihjatrisjko vještačenje Stanovića, ali da to ne bude komisija vještaka na čelu sa prof. dr Stanjom Milićem, jer je vještačio oštećenu
9593 pregleda 8 komentar(a)
Privođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Privođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2019. 13:45h

U nastavku suđenja u Višem sudu u Podgorici okrivljenom Arseniju Stanoviću, zbog ubistva ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, odbrana je predložila da svjedoči majka optuženog u vezi njegovog ponašanja od avgusta 2017. do februara 2018. godine.

Advokat Zoran Piperović je predložio neuropsihjatrisjko vještačenje Stanovića, ali da to ne bude komisija vještaka na čelu sa prof. dr Stanjom Milićem, jer je vještačio oštećenu. Predložio je da svjedoči Banićević Stevan, zatim profesor sa fakultetada se izjasni kakav je kao ličnost bio Stanović dok je studirao, kao i trener ili predsjednik vaterpolo kluba "Primorac" iz Kotora.

Vijeće sudije Predraga Tabaša prihvatilo je predlog da se sasluša majka okrivljenog dok će o ostalim predlozima nakanadno odlučiti.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu. On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta.

Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, usljed čega je nastupila smrt kod oštećene ", piše u optužnici.

Bonus video: