Svjedokinja na suđenju Sarvanu: Ubijena ga je prijavljivala policiji

“Zadržao sam se kratko zbog obaveza na poslu, pa sam Duriji rekao da ću je kontaktirati po povratku sa puta. Nakon toga, prijatelj mi je rekao da je na pročitao na portalu informaciju da je Durija Pojatić ubijena”, naveo je svjedok Kenan Katana
6555 pregleda 0 komentar(a)
Pojatić ubijena oktobra 2017. godine u Podgorici (arhiva), Foto: Savo Prelević
Pojatić ubijena oktobra 2017. godine u Podgorici (arhiva), Foto: Savo Prelević

U nastavku suđenja Emiru Sarvanu optuženom da je usmrtio svoju tetku Duriju Pojatić, svjedokinja Katica Antić rekla je juče u podgoričkom Višem sudu da joj je njena pokojna prijateljica pričala kako je prijavljivala Emira u policiju ali da je nikada nije pitala oko detalja.

“Tog dana trebalo je da sa Durijom pođem kod ljekara, ali mi nije otvarala vrata niti odgovarala na pozive. Zbog toga sam pozvala njenu ćerku na čiji telefon se javio zet pokojne Durije i rekao da će poslati jednog rođaka koji ima ključ da otvori. Kada je on stigao, pomislila sam da je mojoj prijateljici loše pa sam pozvala Hitnu pomoć. Čula sam samo rečenicu ,,ja ne znam šta je mojoj tetki“ i kasnije sam se sjetila da je to bio glas Sarvana”, rekla je svjedokinja. Advoka Damir Lekić, branilac Sarvana, prigovorio je njenom iskazu, ističući da je kontradiktoran i nevjerodostojan.

“Svjedok je rekla i u slobodnom izlaganju i odgovarajući na moja pitanja da joj se Durija Pojatić nikada nije žalila na Sarvana, dok je sada rekla da joj je ispričala da ga je prijavila policiji. Sigurno ga nije radi dobrog prijavila - kazao je Lekić.

Svjedok Kenan Katana je rekao da je spornog dana vidio Sarvana ispred Doma zdravlja gdje radi i da mu je saopštio da je Durija loše i da treba da je pregleda.

Katana je pošao sa njim do Durijinog stana, a ona ih je dočekala riječima ,,evo sa tobom i ova moja nesreća“ aludirajući na Sarvana.

“Zadržao sam se kratko zbog obaveza na poslu, pa sam Duriji rekao da ću je kontaktirati po povratku sa puta. Nakon toga, prijatelj mi je rekao da je na pročitao na portalu informaciju da je Durija Pojatić ubijena”, naveo je svjedok.

Optuženi Sarvan negodovao je zbog svjedoka koji su juče saslušni.

“Ja ove ljude nijesam zvao, oni nijesu trebali da budu svjedoci, policija ih je zvala, ja ih nisam birao. Epitiet

,nesreća“ bila je šala moje tetke i ja se zbog toga nijesam ljutio - kazao je Sarvan. Prema optužnici, Sarvan je 30. oktobra 2017., u Podgorici u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na svirep način s umišljajem ubio Duriju Pojatić. On je Pojatić u njenom stanu više puta udarao kutlačom, nogama i rukama po glavi i tijelu. Dodaje se da je ona od udaraca pala, nakon čega je optuženi nastavljao da je udara, nanoseći joj mnogobrojne povrede, pa je usljed gušenja kod oštećene nastupila smrt”, piše u optužnici.

Bonus video: