Tomčić: Načelnik mi je rekao da udes nije prijavljen

Predsjednik Skupštine opštine Žabljak tvrdi da ne zna da je policija protiv njega podnijela prekršajnu prijavu zbog saobraćajne nezgode
8185 pregleda 4 komentar(a)
Niko nije vozio službeni “pežo”: Tomčić, Foto: Obrad Pješivac
Niko nije vozio službeni “pežo”: Tomčić, Foto: Obrad Pješivac

Predsjednik Skupštine opštine Žabljak Vidoje Tomčić i dalje tvrdi da nije kriv za saobraćajnu nezgodu zbog koje je Uprava policije protiv njega podnijela prekršajnu prijavu.

“Ne znam ništa o tome, prvi put od Vas to čujem”, rekao je Tomčić upitan kako komentariše podnošenje prijave protiv njega, iako je uporno tvrdio da početkom juna nije bio za upravljačem službenog “pežoa” (ŽB-CG014) kojim je udaren pješak.

Tog dana, službeno vozilo SO navodno je učestvovalo u dvije saobraćajne nezgode.

Iz Uprave policije “Vijestima” su prije dva dana, odgovarajući na pitanja o nezgodi u centru Žabljaka, rekli da su protiv Tomčića podnijeli prijavu - “nakon što su sproveli zakonom propisane mjere i radnje i utvrdili relevantne činjenice u događaju”.

Objasnili su da je saobraćajnu nezgodu prijavio Obrad Anđelić iz Podgorice:

“Crnogorski državljanin, koji je kazao da je na parkingu u Ulici Živojina Mišića vozilo marke ‘pežo 406’ ostvarilo kontakt sa njegovim vozilom ‘VW pasat’, te da se vozač potom udaljio vozilom ‘pežo 406’ sa lica mjesta. U saobraćajnoj nezgodi je nastala manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica”.

“Vijesti” su UP pitale za drugu, ne za tu nezgodu.

Tomčić je juče kazao da mu je načelnik Odjeljenja bezbjednosti Žabljak Momčilo Vojinović rekao da udes u kom je udaren pješak nije prijavljen.

“Ni ovo češanje autom na parkingu se nije dogodilo. Ni sve ono što se pisalo nije tačno. Policija je slikala auto i nije našla tragove. Tim češanjem je napravljena šteta 10 ili 20 eura, i kao neko je vidio da je naše auto prošlo tuda. I sva je istina u tome. Naše službeno vozilo nije učestvovalo u tome, čak je bilo parkirano kad se to dogodilo. To smo i poslali policiji koja je tražila izvještaj u vezi sa tim ko je upravljao vozilom u periodu od 11.30 do 14.30 časova”, rekao je Tomčić.

Nakon što mu je rečeno da u zvaničnom odgovoru UP piše da je nezgoda prijavjena u 15.30 časova, rekao je da je izvještaj tražen do tog perioda.

Tomčić je rekao da je prijava vjerovatno podnijeta po službenoj dužnosti, ali i da mu se nanosi velika šteta.

“Nisam upravljao vozilom i uopšte nije bilo udesa na pješačkom. Da je udaren strani državljanin reagovala bi neka ambasada. Načelnik Vojinović mi je i danas rekao da te prijave nema. Sve ćemo to dokazati na sudu”, rekao je Tomčić.

On tvrdi da je i nezgoda koju je prijavio Anđelić namještaljka.

“Ali je to manje bitno od navodne prijave da je udaren pješak i da sam pobjegao. Svakom se može desiti da udari vozilom, ali ne bih pobjegao. Načelnik mi je sada rekao da im to uopšte nije prijavljeno”, rekao je Tomčić.

“Vijesti” su 5. juna objavile da je strani državljanin prijavio žabljačkoj policiji da ga je 3. juna, na pješačkom prelazu u centru tog grada, udario automobil oznaka ŽB-CG014, ali da je vozač potom pobjegao. Turista je uspio da napravi fotografiju vozila, koje, prema podacima “Vijesti”, duži predsjednik Tomčić, a nekoliko očevidaca ispričalo je da je upravo Tomčić bio za volanom.

Iz Uprave policije tada su odgovorili da su policijski službenici OB Žabljak uzeli izjave od više lica u vezi sa navedenom saobraćajnom nezgodom koja je prijavljena policiji.

“Službenici OB Žabljak preduzimaju sve zakonom propisane aktivnosti radi utvrđivanja svih relevatnih činjenica i procesuiranja odgovornog lica. Nakon utvrđivanja svih činjenica policijski službenici OB Žabljak preduzeće dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, shodno zakonskim ovlašćenjima”, kazali su odgovarajući na pitanja - da li je Upravi policije, OB Žabljak 3. juna prijavljeno da je u tom gardu, stranog državljanina udario pežo registarskih oznaka ŽB-CG014 kojim je upravljao Vidoje Tomčić i koji je nakon toga pobjegao sa lica mjesa.

Ni tada nijesu odgovorili da li je Tomčić saslušan i alkotestiran i da li mu je određeno zadržavanje do privođenja tužiocu.

Bonus video: