Tomčić prijavljen zbog udesa

Predsjednik SO Žabljak uporno tvrdio da nije učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u centru tog grada
10264 pregleda 11 komentar(a)
Pobjegao nakon udesa: Tomčić, Foto: Obrad Pješivac, Obrad Pješivac
Pobjegao nakon udesa: Tomčić, Foto: Obrad Pješivac, Obrad Pješivac

Predsjednik Skupštine Opštine Žabljak Vidoje Tomčić prekršajno će odgovarati zbog saobraćajne nezgode početkom juna, nakon koje je pobjegao.

To su “Vijestima” saopštili iz Uprave policije, objašnjavajući da su službenici Odjeljenja bezbjednosti prijavu podnijeli nakon što su utvrdili da je Tomčić tog dana bio za volanom službenog “pežoa” registarskih oznaka ŽB-CG014.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su, nakon što su sproveli zakonom propisane mjere i radnje i utvrdili relevantne činjenice u događaju, Sudu za prekršaje Pljevlja - Odjeljenje Žabljak podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv V. T. iz Žabljaka zbog saobraćajne nezgode”, kazali su iz UP-a.

Objasnili su da je saobraćajna nezgoda Odjeljenju bezbjednosti Žabljak telefonom prijavljena 3. juna oko 15,30 časova.

“Saobraćajnu nezgodu prijavio je O. A. iz Podgorice, crnogorski državljanin, koji je kazao da je na parkingu u Ulici Živojina Mišića vozilo marke ‘pežo 406’ ostvarilo kontakt sa njegovim voilom ‘VW pasat’, te da se vozač potom udaljio vozilom ‘pežo 406’ sa lica mjesta. U saobraćajnoj nezgodi je nastala manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica”, objasnili su iz UP-a.

“Vijesti” su 5. juna objavile da je strani državljanin prijavio žabljačkoj policiji da ga je 3. juna, na pješačkom prelazu u centru tog grada, udario automobil oznaka ŽB-CG014, ali da je vozač potom pobjegao.

Turista je uspio da napravi fotografiju vozila, koje, prema podacima “Vijesti”, duži predsjednik Tomčić, a nekoliko očevidaca ispričalo je “Vijestima” da je upravo Tomčić bio za volanom.

Tomčić je tada “Vijestima” kazao da njihovo vozilo nije učestvovalo u bilo kakvom saobraćajnom udesu, a nakon što je tekst objavljen redakciji je slao reagovanje, a potom sazvao konferenciju za medije na kojoj je tvrdio isto.

U neobjavljenom reagovanju tada je tvrdio da mu je u telefonskom razgovoru načelnik Uprave policije rekao “da policiji nije podnošena nikakva prijava o eventualnom udesu”.

Istakao je i da je tekstom Skupštini opštine Žabljak i njemu “nanijeta velika nematerijalna - moralna šteta za koju ću pred nadležnim Sudom pokrenuti postupak”.

Da nije učestvovao u nezgodi tvrdio je i na sastanku sa predsjednicima odborničkih klubova.

Nakon nezgode iz Uprave policije nezvanično su “Vijestima” rekli da je Tomčić i u razgovoru sa njihovim službenicima negirao da je 3. juna upravljao službenim “pežoom” i da su zbog toga od Skupštine opštine Žabljak tražili informaciju ko je tog dana bio za volanom automobila.

U zvaničnim odgovorima pojasnili su da su policijski službenici OB Žabljak uzeli izjave od više osoba “u vezi s navedenom saobraćajnom nezgodom koja je prijavljena policiji”.

Nijesu odgovorili na pitanje da li je Tomčić tog dana priveden i alkotestiran, nakon što je udes prijavljen.

Bonus video: