Tukao da bi zabavio drugove na slobodi

Čogurić je to rekao u sudnici danilovgradskog Osnovnog suda, u kom pred sutkinjom Sonjom Keković odgovara zbog prinude
17993 pregleda 7 komentar(a)
Mašan Čogurić, Foto: Luka Zeković
Mašan Čogurić, Foto: Luka Zeković

Osuđenik Mašan Čogurić (27) tvrdio je juče da sa nekadašnjim zatvorskim cimerom Milosavom Rakovićem Bazukom nikada nije imao bilo kakav dogovor da se nekome izvini.

Čogurić je to rekao u sudnici danilovgradskog Osnovnog suda, u kom pred sutkinjom Sonjom Keković odgovara zbog prinude.

Postupak protiv njega i Marka Vukčevića (21) pokrenut je nakon što je na portalu “Vijesti” objavljen snimak iz zatvorske sobe, na kom se vidi kako Čogurić tuče i zlostavlja cimera, tjerajući ga da se nekome izvini.

On je juče kazao da se samo šalio.

“Šala, zezanje i to je to. Nemam ništa drugo da dodam”, rekao je Čogurić pred sutkinjom Keković.

Odbio je da odgovora na njena i pitanja tužiteljke, a odgovarajući svom braniocu, advokatu Damiru Lekiću, kazao je da su se i ranije tako šalili.

Optuženi “kamerman” Vukčević, tvrdio je u sudnici da ne zna ništa o snimku, osim da je napravljen njegovim “samsungom” koji je ostavio drugovima u sobi kada je iz Paviljona B Kazneno-popravnog doma prešao u Paviljon A.

“Dok sam boravio u sobi sa Mašanom Čogurićem, između njega i Rakovića nije bilo nesporazuma. Mi smo svi bili kao jedno, kao porodica”, rekao je Vukčević.

Njegov iskaz opovrgao je svjedok Jovan Milanović (36), koji je ispričao da je Vukčević snimao “šaljivi klip”.

“Tog dana smo, kao i svakog, bili dokoni i krenuli da se šalimo. Počeli smo da snimamo klip, da ispadne kao da Mašan udara njega i Milosav je na to pristao. Mašan ga je udarao preko ruke, a snimao je Marko”, kazao je Milanović.

Rekao je da su tada u sobi bili on, Raković, Čogurić, Vukčević i Nikola Bulajić.

Odgovarajući na pitanja sutkinje Keković, kazao je da su taj klip snimali kako bi ga poslali “drugovima napolju”, ali i onima koji su u zatvoru.

Milanović, koji se takođe vidi na snimku, ali i čuje dok Rakovića pita “kako si tako glupo uradio Bazuka”, kazao je da je cijelo vrijeme mislio da je u pitanju šala.

“I ranije smo se snimali tako. Snimali smo kako boksujemo Mašan i ja... Raković je na to pristao, to će vam i on reći kad dođe na saslušanje”, kazao je Milanović.

Tvrdio je, ipak, da se ni sa kim nije dogovarao oko svjedočenja i da Čogurića nije vidio od kad je objavljen snimak, jer su ih tada razdvojili.

Kekovićeva je za 17. januar zakazala saslušanje svjedoka Bulajića i pregledanje snimka zlostavljanja.

Čogurić robija zbog ubistva braće Davorina (31) i Danijela (24) Ćulafića 15. februara 2014. godine.

Izvinjavao se Grbavčeviću ili Marojeviću?

Iako se na snimku čuje da se Raković izvinjava Milanu Grbavčeviću, svjedok Milanović juče je rekao da se Bazuka zapravo izvinio Milanu Marojeviću.

“Jer je udario Marojevića”, kazao je on.

Tužiteljka Slađana Španjević prigovorila je njegovom iskazu, tvrdeći da je na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu pričao drugačije:

“Rekao je da je prvo mislio da se šale, ali da je shvatio da je đavo odnio šalu... I da ga je najviše udarao u predijelu glave”, rekla je ona.

Isto je konstatovala i sutkinja Keković, čitajući iskaz dat u tužilaštvu, koji je Milanović, kako je juče rekao, potpisao.

Bonus video: