Tužilaštvo će utvrditi istinu o "jamahi"

"Utvrđivanje da li je motocikl pakovan ili raspakovan i u koje svrhe je korišćen je stvar buduće istrage. Mi smo u svojim izjavama govorilu o činjenicama i nijesmo vršili nikakvu kvalifikaciju djela"
3353 pregleda 0 komentar(a)
Šaranović se bahati: Štrajkački PA, Foto: Boris Pejović
Šaranović se bahati: Štrajkački PA, Foto: Boris Pejović

Štrajkački odbor Policijske akademije odgovorio je direktoru te ustanove, čije reagovanje na njihove optužbe da je ukrao službenu “jamahu” su “Vijesti” objavile 7. juna.

Reagovanje na Šaranovićeve navode prenosimo integralno:

“Kao što je i najavljeno u članku objavljenom u ‘Vijestima’, podnijeli smo krivičnu prijavu protiv Bobana Šaranovića osnovnom državnom tuziocu i očekujemo da će se u skladu sa procedurama sprovesti istražni postupak. Spremni smo da u odnosu na argumente koje su izneseni u navedenoj prijavi snosimo svaku moralnu i materijalnu odgovornost.

Utvrđivanje da li je motocikl pakovan ili raspakovan i u koje svrhe je korišćen je stvar buduće istrage. Mi smo u svojim izjavama govorilu o činjenicama i nijesmo vršili nikakvu kvalifikaciju djela.

Ono sto je nesporno je da se motocikl po nalogu direktora nalazi van prostora Policijske akademije skoro godinu dana, na nepoznatoj adresi i svakako ne u ovlašćenom servisu koji je u vlasništvu pravnog lica koje je u redovnoj proceduri na tenderu dobilo mogućnost da vrši opravku svih motornih vozila Akademije.

Da se sva službena motorna vozila mogu čuvati na zato predviđenom mjestu u krugu Akademije, a ne u nekim privatnim garažama kod nepoznatih lica i bez znanja čovjeka koji je nadležan i odgovoran da se o njima stara. Ovdje konkretno mislimo na vozača koji je kao savjesni radnik uputio zahtjev direktoru ovjeren u arhivi Akademije pod brojem 1033/1 od 20. 03. 2019. godine i nakon toga predat, u kojem traži sva potrebna objašnjenja u vezi sa motociklom. Na pomenuti zahtjev nikada nije dobio odgovor.

Vjerovatno se uzimanje tuđe stvari i njeno skladištenje na navedeni način može tretirati i kao čuvanje. Posebno je ‘jamaha’ zaslužila poseban tretman čuvanja jer je u mjerilima direktora dragocjena, pa je htio da je 24 sata ima na oku.

Da paradoks bude veći, direktor u svom demantiju i u svom stilu, bahato, najavljuje da će i drugi motocikl na isti nači, mimo procedure, neovlašćenom servisu dati na servisiranje kako on reče ‘prepakovanje’ u iste privatne garaže kod nepoznatih lica. Očigledno je da se sa njegove strane imovina Akademije tretira kao njegova lična, a on neko ko nad njom ima potpuna prava”.

Bonus video: