U Podgorici i Tuzima zaplijenjeno oko 85 kg droge: Uhapšene dvije osobe

"Službenici CB Podgorica su u koritu rijeke Ribnica pronašli i izuzeli džak sa 10,8 kg marihuane. U blizini se nalazilo prevrnuto putničko vozilo"
15415 pregleda 3 komentar(a)
Droga zaplijenjena u Podgorici, Foto: Uprava policije
Droga zaplijenjena u Podgorici, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 11.06.2019. 14:34h

Podgorička policija izvršila je pretrese na četiri lokacije u Podgorici, i zaplijenila preko 10 kilograma marihuane, kao i manja pakovanja kokaina, heroina i marihuane namijenjena uličnoj prodaji, i uhapsila dvije osobe i procesuirala još jednu zbog prodaje i posjedovanja narkotika, saopšteno je danas iu Uprave policije.

U saopštenju se dodaje i da su granični policajci u odvojenoj aktivnosti, na području Tuzi zaplijenili oko 75 kilograma marihuane.

"Službenici CB Podgorica su u koritu rijeke Ribnica pronašli i izuzeli džak sa 10,8 kg marihuane. U blizini se nalazilo prevrnuto putničko vozilo. Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije odgovornog lica, u koordinaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da je pretresom stanova na četiri lokacije koje koriste D.K. (57), L.L. (21), S.S. (34) i T.M. (23) pronađeno sedam pakovanja kokaina, osam pakovanja heroina i dva pakovanja marihuane koji su, kako se sumnja, bili spremni za tzv. uličnu prodaju, kao i predmeti za mjerenje i pakovanje droga, mobilni telefoni, notes sa imenima za koji se sumnja da su u vezi sa evidencijom prodaje droga, četiri metka i predmeti sa tragovima droga.

"Kriminalistička obrada ukazuje je na sumnju da su se D.K. i S.S. bavilii nabavkom i stavljanjem u promet droga kokain, heroin i marihuana, te su njih dvoje uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok se D.K. na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.L. je Sudu za prekršaje podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se i da je Granična policija Podgorica su, u kanjonu rijeke Cijevne na području Tuzi pronašla i zaplijenila tri džaka sa oko 75 kilograma marihuane.

"Droga je predata službenicima CB Podgorica koji intenzivno rade na identifikovanju lica koja su ovu opojnu drogu odbacila u reonu Traboina. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, kao i policija Albanije", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: