U Podgorici održan sastanak direktora carinskih službi regiona Zapadnog Balkana

Skupu su se u uvodnom dijelu obratili ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Alison Kemp i direktor Uprave carina, Vladan Joković
546 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: Uprava Carin
Učesnici sastanka, Foto: Uprava Carin

U Podgorici je danas Uprava carina Crne Gore bila domaćin trećeg sastanka na nivou direktora carinskih službi regiona Zapadnog Balkana.

Skupu su se u uvodnom dijelu obratili ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Alison Kemp i direktor Uprave carina, Vladan Joković.

"Sastanak je nastavak dogovora postignutih na Samitu održanom u Londonu jula 2018. godine. U sklopu Berlinskog procesa, zemlje Zapadnog Balkana su u Londonu potpisale Zajedničku deklaraciju o principima saradnje za organe za sprovođenje zakona na polju razmjene informacija", saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenjue se dodaje da je platforma za saradnju carinskih službi jedna od inicijativa kroz koju će se omogućiti jačanje prekogranične saradnje i utemeljenje okvira za efikasniju razmjenu informacija između uprava carina u cilju postizanja sigurnosti društva i zaštite finansijskih interesa zemalja regiona.

"Cijeneći doprinose koje carinske službe daju sveukupnoj bezbjednosti i napretku regiona, Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da kroz CSSF fondove pruža punu podršku inicijativama poput ove.", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: