U saobraćajnim udesima u Nikšiću prošle godine najmanje poginulih u posljednih osam godina

Nažalost vozači su tokom prošle godine za 25 odsto bili više u alkoholisanom stanju u odnosu na 2018, pa su službenici kod 2.030 vozača utvrdili prisustvo alkohola
2629 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Broj smrtno stradalih u saobraćaju u opštini Nikšiću u 2019.godini manji je za 33,3 odsto u odnosu na godinu ranije.

Tokom 2018.godine šest osoba je poginulo u saobraćajnim udesima, dok ih je prošle godine bilo četiri, što je najmanje u posljednih osam godina.

Tokom prošle godine službenici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Nikšić su podnijeli 2.758 prekršajnih prijava, što je za 32 odsto više u odnosu na godinu ranije, dok je broj privremenih dozvola prošle godine za duplo veći u odnosu na 2018.

Tako je tokom 2019. Privremeno oduzeto 1.767 vozačkih dozvola, a godinu ranije 1.160.

I zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka je tokom 2019.godine podnijeto 37 odsto više u odnosu na godinu ranije, i bilo ih je 3.407.

Nažalost vozači su tokom prošle godine za 25 odsto bili više u alkoholisanom stanju u odnosu na 2018, pa su službenici kod 2.030 vozača utvrdili prisustvo alkohola.

„Policijski službenici saobraćajne policije CB Nikšić su tokom 2019.godine sprovodili brojne preventivne i represivne aktivnosti i realizovali mjere pojačane kontrole saobraćaja kroz izvođenje akcija i saradnjom sa svim relevantnim strukturama koje mogu da utiču na poboljšanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju“, saopštili su iz policije.

Sa pomenutim aktivnostima, kako su kazali, nastaviće i tokom ove godine a sve u cilju podizanja stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju na što veći nivo.

Bonus video: