U Ulcinju uhapšen Nusret Košuta

Košuta je osumnjičen da je počinio krivično djelo građenje bez prijave
12218 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Bašbuljuka, Foto: Privatna arhiva
Detalj iz Bašbuljuka, Foto: Privatna arhiva

Rožajac Nusret Košuta uhapšen je prije sat vremena u Ulcinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo građenje bez prijave, saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Prema istim saznanjima Košutu će sjutra saslušati ODT Faruk Resulbegović po čijem nalogu je i uhapšen.

Urbanističko-građevinski inspektor Jovan Martinović zapečatio je 13. novembra gradilište u ulcinjskoj maslinadi u Bašbuljuku na kome je radove izvodio Košuta.

Košuta je tada saslušan u ulcinjskoj policiji, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

On je inspektorima kazao da ga je angažovao prijatelj Jeton Morina sa Kosova - da mu od požara očisti plac koji se vodi na ime njegove sestre Fljore Camaj.

Katastarska parcela 8680, koja se prostire na preko dvije hiljade kvadrata, vodi se na Camaj, koja je državljanka Crne Gore. Ipak, u listu nepokretnosti u podacima o aktivnim zahtjevima stoji zaključak o zabilježbi rješenja na Šućuriju Ardolića i Kolj Nušija, protiv koga još teče postupak u ulcinjskom sudu zbog sumnje da je odgovoran za izbijanje prošlogodišnjeg požara ogromnih razmjera.

Pošto se placu nije moglo prići, objasnio je tada Košuta, morao je prilaz posuti jalovinom, a teren raščistiti bagerom.

“Samo sam otklonio ostatke izgojelog šuta i materijala, a imamo u planu da napravimo drvenu baraku. Prije požara bile su dvije barake koje su ucrtane i tako smo ih kupili, a koje su izgorjele u požaru. Smatram da nema elemenata divlje gradnje jer tamo nijesam ništa ni gradio, a betonska ploča je postojala i ranije jer su na njoj bile barake“, ispričao je ranije Košuta inspektorima.

Bonus video: