Ubica Roganovića sa kačketom na glavi ispalio pet hitaca

“Kada je Roganović krenuo da silazi stepeništem, primjetio ga je, ubrzao korak, i ispalio tri hica u njega. Kada je pao, prišao mu je i ispalio još dva hica, a potom pobjegao skuterom”, tvrdi sagovornik “Vijesti”
23411 pregleda 6 komentar(a)
Sa mjesta ubistva Šćepana Roganovića, Foto: Željko Vuksanović, Željko Vuksanović
Sa mjesta ubistva Šćepana Roganovića, Foto: Željko Vuksanović, Željko Vuksanović

Tri metka ubica je ispalio u leđa Šćepana Roganovića, a potom još dva, dok je Novljan ležao na stepeništu koje od Kanli kule vodi ka gradu.

To je “Vijestima” rekao sagovornik blizak istrazi ubistva tridesetšestogodišnjeg Roganovića.

Isti izvor tvrdi da je ubica “džogirao stepeništem sa kačketom na glavi” i čekao.

“Kada je Roganović krenuo da silazi stepeništem, primjetio ga je, ubrzao korak, i ispalio tri hica u njega. Kada je pao, prišao mu je i ispalio još dva hica, a potom pobjegao skuterom”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Inspektori navodno vjeruju da je ubicu iznad stepeništa čekao pomagač.

Provjerom komunikacije koju su zabilježile bazne stanice pokušavaju da utvrde da li je neko javio ubici kada je Roganović izašao iz kuće.

Sagovornici iz policije kazali su i da pregledom snimaka izuzetih sa nadzornih kamera utvrđuju kretanje ubice prije i nakon zločina.

Roganović je ubijen 13. februara oko 9 sati u Herceg Novom.

Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva.

Inspektori su nedugo nakon ubistva, u naselju Sasovići, pronašli zapaljen motocikl za koji se sumnja da je korišćen u ubistvu.

Pronađen je i pištolj za koji se veruje da je korišćen.

Istog dana saslušano je više desetina osoba bliskih škaljarskom kriminalnom klanu, ali niko nije zadržan.

Iz Uprave policije, međutim, nijesu precizirali da li je ubistvo Roganovića nastavak rata klanova, tokom kojeg je ubijeno 37 osoba, među kojima su i slučajne žrtve. Iako je u javnosti označavan članom kavačkog kriminalnog klana, upućeni u bezbjednosne prilike tvrde da Roganović nije vodio računa o svojoj bezbjednosti, jer se nije osjećao ugroženim.

On je treća žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih klanova.

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. u novskom naselju Dubrava. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca.

Tri mjeseca prije ubistva Nika Roganovića, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško. On je ostao bez obje noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. Ni taj napad nikada nije rasvijetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31) ubijen je 21. decembra 2018. godine u Beču.

Bonus video: