Ubice Šarovića traže u pećinama iznad Đenovića

Zbog ubistva Stefana Šarovića policija traga za dvojicom Novljana sa kojima se nedugo prije likvidacije posvađao
29605 pregleda 16 komentar(a)
Naselje u kom je ubijen Šarović, Foto: Slavica Kosić
Naselje u kom je ubijen Šarović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.06.2019. 09:20h

Ubice Novljanina Stefana Šarovića (31) nakon likvidacije su navodno pobjegle u brdo iznad Đenovića i sakrili se u nekoj od pećina.

To su “Vijestima” nezvanično rekli iz Uprave policije, pojašnjavajući da je jedan od osumnjičenih mještanin i da mu je teren Devesilje koji je prepun pećina dobro poznat.

“Identifikovali smo osumnjičene koji su mlađe životne dobi. Nakon ubistva pobjegli su u brdo iznad vile Akacija i tu ih tražimo. U potragu je uključena i helikopterska jedinica, policijski psi, a koristimo i termovizijsku kameru”, rekao je sagovornik iz UP.

Izvori navode da istraga ukazuje da je Šarović bio u društvu sa osumnjičenima nedugo prije ubistva i da su se raspravljali, a da je prema dosadašnjim podacima svađa povezana sa neraščišćenim računima vezanim za preprodaju droge.

Policijski izvori su naveli i da su osumnjičeni navodno i zavisnici od psihoaktivnih supstanci i prema policijskim informacijama, navodno su se bavili preprodajom droge.

“Nakon svađe u kafiću Šarović je krenuo ka kući, ali ga je jedan od osumnjičenih sačekao dok je ulazio u dvorište vile, pucao mu u grudi, a potom pobjegao sa drugim koji ga je čekao na motociklu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Policija i dalje istražuje da li je ubistvo povezano sa obračunom kotorskih kriminalnih klanova, iako vjeruju da se radi o izolovanom sukobu, navjerovatnije o obračunu između nekoliko lokalnih preprodavaca droge.

Očevidaca ubistva nema, ali je više svjedoka novskim inspektorima ispričalo da su dva muškarca pobjegla dvotočkašem iz pravca Akacije, baš u vrijeme kada je Šarović likvidiran.

Policija je u obližnjoj šumi pronašla motocikl koji su navodno koristile ubice, a forenzičari su sa njega skinuli tragove.

Šarović je ubijen 6. juna oko 15 sati i 20 minuta u Đenovićima, ispred kuće u kojoj je stanovao.

U policijskim spisima bio je evidentiran kao bezbjednosno interesantna osoba.

Bonus video: