Uhapšen Beranac: Osumnjičen da je pokušao da ubije sugrađanina

Bojović je zbrinut u beranskoj Opštoj bolnici gdje je, kako je saopštio direktor bolnice Budimir Dabetić, hospitalizovan i trenutno se nalazi van životne opasnosti"
9381 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2019. 13:13h

Nemanja Bojović iz Berana (27) ranjen je jutros nešto poslije pet sati u kafani u selu Trepča između Berana i Andrijevice.

Njega je pištoljem, navodno iz nehata, upucao Sava Korać iz Berana (32) koji je bio sa njim u društvu.

Obojica su nakon uviđaja policiji i tužilaštvu dali izjavu da nije bilo nikave svađe i da je do incidenta došlo zbog nestručnog rukovanja pištoljem i opaljivanja iz nehata.

Viši državni tužilac je, kako je "Vijestima" saopšteno iz beranske policije, ipak, Koraću stavio na teret krivično djelo pokušaj ubistva.

Korać je uhapšen.

"Prema njihovim izjavama oni su čitavo veče, sve do jutarnjih sati bili u istom društvu i nije bilo nikave svađe. Dok se ne utvrde sve okolnosti oko događaja, VDT je djelo kavlifikovao kao pokušaj ubistva", kazao je sagovornik iz policije.

Bojović je zbrinut u beranskoj Opštoj bolnici gdje je, kako je saopštio direktor bolnice Budimir Dabetić, hospitalizovan i trenutno se nalazi van životne opasnosti".

Iz Uprave policije su i zvanično saopštili da je Korać uhapšen zbog pokušaja ubistva Bojovića.

"Beranac S.K. (32) uhapšen je zbog sumnje da je jutros u Andrijevici pokušao da ubije sugrađanina N.B. (27). N.B. i S.K. su bili zajedno u društvu u ugostiteljskom objektu „Trepča“ u selu Trepča – Opština Andrijevica, kada je oko 05,20 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja na način što je S.K. ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu N.B. koji je ovo lice pogodio u predjelu grudnog koša. S.K. se potom udaljio sa lica mjesta. N.B. je zadobio tešku tjelesnu povredu i transportovan je u Opštu bolnicu u Beranama", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su naveli da su pola sata nakon pucnjave uhapsili S.K.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Policijski službenici su uzeli izjave od više lica koja su bila prisutna na licu mjesta – u UO „Trepča“ u Andrijevici. Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom koje su pronađeni i izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru."

Izvršen je pretres porodične kuće S.K. kojim je pronađen pištolj „CZ“ cal. 7,62 mm u legalnom vlasništvu srodnika S.K.

"Pištolj je oduzet i biće upućen u Forenzički centar na vještačenje. S.K. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", zaključuju iz policije.

Bonus video: