Uhapšen Josipović: Osumnjičen da je postavio eksplozivnu napravu ispod Drobnjakovog automobila

"Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu kao i na obližnjoj kući", kazali su iz Uprave policije
5046 pregleda 3 komentar(a)
Vozilo bilo parkirano ispred Drobnjakove kuće u Ulici Marka Miljanov, Foto: Goran Malidžan
Vozilo bilo parkirano ispred Drobnjakove kuće u Ulici Marka Miljanov, Foto: Goran Malidžan

Stevo Josipović iz Pljevalja uhapšen je danas zbog sumnje da je danas postavio i aktivirao eksplozivnu napravu ispod automobila sugrađanina Miloša M. Drobnjaka (23).

Automobil "škoda oktavija" vlasništvo Drobnjaka oštećeno je nakon što je jutros oko pet sati aktivirana eksplozivna naprava postavljena ispod desnog blatobrana njegovog automobila.

Vozilo je bilo parkirano ispred Drobnjakove kuće u Ulici Marka Miljanova, u pljevaljskom naselju Kupusište.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih a na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta.

Iz Uprave policije je saopšteno da je pljevaljska policija rasvijetlila teško krivično djelo – postavljanje i aktiviranje eksplozivne naprave ispod vozila koje je danas izvršeno u Pljevljima.

"Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu kao i na obližnjoj kući. Policija je identifikovala i uhapsila osumnjičenog da je izvršio ovo krivično djelo, S.J. (21) iz Pljevalja. Lice je već privedeno tužiocu. U događaju nije bilo povrijeđenih. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.J. danas oko 5,10 časova, u ulici Marka Miljanova u Pljevljima, ispod prednjeg desnog točka vozila "Škoda Octavia", vlasništvo M.D, postavio eksploziv koji je potom aktivirao a zatim pobjegao sa lica mjesta", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su od dejstva eksplozije nastala oštećenja na vozilu kao i oštećenja na prozoru jednog stana u zgradi koja se nalazi u blizini mjesta gdje je vozilo bilo parkirano.

"S.J. je identifikovan, lociran, pronađen i lišen slobode i on je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, priveden državnom tužiocu u ODT u Pljevljima, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: