Uhapšen kum Duška Kneževića

"Od strane uniformisane policije u Centru bezbednosti Podgorica obaviješten sam da je Dejanu određeno zadržavanje u trajanju od 24h i da će sjutra biti saslušan"
29032 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.08.2019. 23:34h

Kum Duška Kneževića, Dejan Sekulić uhapšen je danas, saopšteno je iz Atlas grupe.

Sekulićev advokat, Zdravko Đukanović, koji je i advokat Duška Kneževića kazao je da je Sekulić uhapšen po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića

"Danas oko 18:00h, po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, lišen je slobode Dejan Sekulić, kum Duška Kneževića. On je uhapšen bez ikakvog pravnog osnova i suprotno zakonu, a postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici se može okarakterisati kao otvoreni teror prema svim licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Cilj ovog terora je njihovo zastrašivanje, a smisao je stvaranje sve jačeg pritiska na Duška Kneževića, kako bi odustao od svoje borbe i od otkrivanja nezakonitosti u vrhu izvršne vlasti Crne Gore. Postupajući po pozivu policijskih službenika specijalnog policijskog tima, koji su pozvali Dejana Sekulića kako bi dao izjavu kao svjedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv Duška Kneževića, Dejan Sekulić, i ja kao njegov advokat, došli smo u Podgoricu jutros u 08:00h", rekao je Đukanović.

On je kazao da je "Sekulić davao izjavu pred policijskim službenikom specijalnog policijskog tima u periodu od 09:00 h do 11:45h."

"Dejan Sekulić je dao izjavu u svojstvu građanina i davanju ove izjave sam prisustvovao kao njegov advokat, u skladu sa zakonom. Nakon toga, policijski službenici su obavijestili specijalnog tužioca Lidiju Vukčević da je saslušanje završeno, koja je nakon toga telefonom pozvala Dejana Sekulića i rekla mu da mora da i kod nje da izjavu u 15:00h. Dejan Sekulić je saslušan i u Specijalnom državnom tužilaštvu i to saslušanje je trajalo gotovo dva sata. Iako sam branilac Duška Kneževića, meni nije dozvoljeno da prisustvujem ovoj radnji. Nakon saslušanja, negdje oko 17:00h, Dejan Sekulić je napustio prostorije Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici. Oko 18:00h, Dejana su pripadnici policije lišili slobode, kada je krenuo da se nađe sa svojim bratom. Kao branilac pokušao sam u više navrata da stupim u kontakt sa specijalnim državnim tužiocem i starješinom specijalnog policijskog tima, ali se niko nije odazivao na pozive", rekao je Đukanović.

Đukanović je saopštio da je otišao u sjedište specijalnog policijskog tima, "ali su me tamo obavijestili da tamo nema nikog od pripadnika ove policijske jedinice."

"Od strane uniformisane policije u Centru bezbednosti Podgorica obaviješten sam da je Dejanu određeno zadržavanje u trajanju od 24h i da će sjutra biti saslušan. Po mom uvjerenju, ovakvo postupanje predstavlja drastičan i nezapamćen vid zloupotrebe službenih ovlašćenja i, kako sam već naglasio, nastavak još ekstremnijeg otvorenog terora prema članovima porodice i prema licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Taj teror je započet početkom 2019. godine i nastavljen do danas u sve jačem intenzitetu, prvo određivanjem pritvora prema Svetlani Mijatović, a sada i određivanjem zadržavanja Dejana Sekulića, a sve po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića", rekao je Đukanović.

Odbrana će o daljim radnjama i postupcima koje će preduzeti obavijestiti javnost nakon sjutrašnjeg saslušanja Dejana Sekulića, "trećeg saslušanja u ova dva dana."

"Skrećemo pažnju nadležnima da ćemo, kao odbrana, bez obzira na ovakav način nezakonitog postupanja, otvorenog terora i pokušaja zastrašivanja, i dalje reagovati jednakim intenzitetom, svim pravnim sredstvima, i to protiv svih nosilaca izvršne vlasti koji su u ovakve radnje uključeni."

Bonus video: