Uhapšen maloljetnik, sumnjiči se za 11 krivičnih djela - Vijesti.me
OSUMNJIČEN ZA IZAZIVANJE VIŠE POŽARA

Uhapšen maloljetnik, sumnjiči se za 11 krivičnih djela

Jedno od krivičnih djela je počinjeno na štetu supruge službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Maloljetni I.D. (17) uhapšen je u Podgorici zbog sumnje da je tokom 2015, 2017, 2018. i 2019. godine počinio 11 krivičnih djela.

"On je osumnjičen za devet krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti, od čega je jedno počinjeno u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari", saopšteno je iz Uprave policije.

I.D. je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio 2015. godine, tri krivična djela 2017. godine, četiri krivčna djela 2018. i tri krivična djela 2019. godine.  

"I.D. je ova krivična djela počinio na štetu devet vlasnika vozila, na način što je u navedenom vremenskom periodu, sumnja se, parkirana motorna vozila polivao zapaljivom tečnošću, a potom otvorenim plamenom izazivao požare na ovim vozilima. On je na ovaj način počinio osam krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i jedno krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Od navedenih devet krivičnih djela sedam je počinjeno na teritoriji Podgorice, a po jedno u Baru i Kotoru", navodi se u saopštenju policije.

Osim toga, I.D. je, kako se sumnja, u dvorištu kuće aktivirao ručnu bombu, prilikom čega je nastala materijalna šteta, te se sumnjiči za jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  

"Jedno od krivičnih djela je počinjeno na štetu supruge službenika UIKS-a. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo podmetanje požara bilo usmjereno na službenika UIKS-a zbog vršenja profesionalne dužnosti", zaključuje se u saopštenju policije.


Vidi sve komentare