Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Podgorici

U bombaškom napadu oštećen je inventar "Kluba 51", a od siline detonacije popucala su stakla na tom i poslovnom prostoru koji je pored njega
25590 pregleda 2 komentar(a)
Nakon eksplozije, Foto: Vijesti
Nakon eksplozije, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.10.2019. 13:52h

Policija je uhapsila Podgoričanina D.M. (28) osumnjičenog za bombaški napad u četvrtak u zoru ispred lokala "Klub 51" na Starom aerodromu u Podgorici.

U bombaškom napadu oštećen je inventar tog lokala, a od siline detonacije popucala su stakla na tom i poslovnom prostoru koji je pored njega.

Vlasnik prostora u kom je lokal nije želio da komentariše bombaški napad.

Redakciji "Vijesti" stigao je mejl od navodnog komšije lokala u kom je odjeknula eksplozija i u kom tvrdi da strahuje za svoju i bezbjednost bližnjih, i napominje da su taj kafić iznajmili aktivni policajci.

Određen pritvor

Iz Uprave policije je saopšteno da je D.M. nakon privođenja nadležnom tužiocu priveden sudiji za istragu, koji mu je odredio pritvor, nakon čega je uhapšeni sproveden u UIKS.

"U jutarnjim časovima 10. oktobra 2019. godine u naselju Stari Aerodrom na jedan ugostiteljski objekat tada nepoznato maskirano lice je postavilo i aktiviralo improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći usljed čijeg dejstva je na tom objektu pričinjena veća materijalna šteta. Preduzimajući intenzivne koordinirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti policija je u kratkom roku rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave, identifikovala i lišila slobode osumnjičeno lice", saopšteno je iz policije.

D.M. se tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: