Uhapšen Pljevljak: Osumnjičen da je prodao eksploziv Josipoviću

R.K. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom državnom tužiocu.
2254 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska policija uhapsila je R.K.( 20) iz Pljevalja zbog sumnje da da prodao eksploziv Stevu Josipoviću (21) osumnjičenom da je prekjuče aktivirao eksplozivnu napravu pod vozilo Miloša M. Drobnjaka (23).

Automobil "škoda oktavija" vlasništvo Drobnjaka oštećeno je nakon što je prekjuče oko pet sati aktivirana eksplozivna naprava postavljena ispod desnog blatobrana njegovog automobila.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, kod R.K. je, pretresima kuća u Pljevljima i selu Kozica, pronađena i oduzeta veća količina eksploziva, detonatorskih kapisli i sporogorećeg štapina.

"Pretresom kuće koju R.K. koristi u selu Kozica pronađeno je i oduzeto ukupno 2,8 kg praškastog eksploziva, i to: 13 komada patrona praškastog eksploziva težine 1,4 kilograma, vakumirana pvc kesa u kojoj se nalazi privredni eksploziv težine 0,9 kilograma i pvc kesa u kojoj se nalazi rasuti supstrat praškastog eksploziva težine 0,5 kilograma. Osim toga u kući su pretresom pronađeni i oduzeti pet električnih detonatorskih kapisli i 2,7 metara sporogorećeg štapina. Pronađeni eksploziv sa kapislama biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je R.K. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom državnom tužiocu.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.K prethodno prodao četiri štapina eksploziva S.J. koje je S.J. 9.4.2019. godine oko 5,10 časova, u ulici Marka Miljanova u Pljevljima, postavio ispod prednjeg desnog točka vozila "Škoda Octavia", vlasništvo M.D, a zatim aktivirao nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na navedenom vozilu kao i oštećenja na prozoru jednog stana u zgradi koja se nalazi u blizini mjesta gdje je vozilo bilo parkirano. U događaju nije bilo povrijeđenih lica", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: