Uhapšen Ukaj: Opljačkao muškarca, pa ga ostavio vezanog u šumi?

Ukaj je sproveden u spuški Istražni zatvor
18384 pregleda 7 komentar(a)
Uspio da se odveže i stigne do magistrale (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Uspio da se odveže i stigne do magistrale (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.08.2019. 07:15h

Kotorska policija uhapsila je Kosovara Egzona Ukaja (27), zbog sumnje da je dvadesetsedmogodišnjeg sunarodnika M.B. mučio a potom i opljačkao, ostavivši ga vezanog u šumi nadomak tivatskog naselja Lovanja.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Ukaj je prije tri dana pozvao poznanika M.B. da dođe kod njega, kako bi se dogovorili oko nekog posla.

Ukaj je nastanjen u Lovanji nadomak Tivta, dok M. B. godinama živi u izbjegličkom naselju Palestina, kod Lastve Grbaljske.

Mladić se, tvrdi sagovornik “Vijesti”, na poziv uputio ka Lovanji svojim autmobilom i prema dogovoru ponio novac.

Isti izvor tvrdi da je zatim Ukaj sunarodniku počeo da obrazlaže “poslovni plan”, ali da ga je fizički napao nedugo potom, nakon što je saznao da je ovaj donio “početni kapital”...

“Udario ga je pesnicom više puta, a onda izvadio pištolj i naredio mu da klekne prijeteći da će ga ubiti”, saopšteno je “Vijestima”.

Oštećeni je tokom istrage rekao da je strahovao za život i da je učinio sve što je ovaj od njega tražio.

Objasnio je da mu je Ukaj potom oduzeo mobilni telefon, ključeve od automobila, kao i i dvije hiljade eura.

Tvrdi da ga je Kosovar zatim zavezao za jedno drvo i otišao.

Na osnovu nezvaničnih informacija iz istrage, Ukaj je potom automobilom otišao u pravcu Budve, dok je žrtva uspjela da se odveže.

M. B. je istražiteljima ispričao da se nekako domogao magistralnog puta i stopirao automobil koji ga je prevezao do Kotora.

Nakon što je slučaj prijavio policiji, inspektori su najprije pronašli njegovo vozilo a zatim locirali i uhapsili Ukaja.

Tužilac je tom dvadesetsedmogodišnjaku odredio zadržavanje do 72 sata, a nakon saslušanja na teret mu je stavljeno da je počinio krivično djelo - mučenje i teška krađa.

Ukaj je uz krivičnu prijavu priveden sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Pavićević je potvrdio „Vijestima“ da je saslušao okrivljenog u prisustvu branioca i prihvatio predlog osnovnog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana.

Ukaj je sproveden u spuški Istražni zatvor.

Bonus video: