Uhapšena jedna osoba, realizovan jedan transfer osuđenika i sedam ekstradicija

U saopštenju se navodi da je barska policija, postupajući po potjernici NCB Interpol Beograd, uhapsila Samira Tiganja (24) iz Novog Pazara
1286 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.12.2018. 14:52h

Službenici NCB Interpol Podgorica realizovali su prethodnih dana sedam ekstradicija i jedan transfer osuđene osobe, a jedna osoba je uhapšena po međunarodnoj potjernici, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je barska policija, postupajući po potjernici NCB Interpol Beograd, uhapsila Samira Tiganja (24) iz Novog Pazara u Srbiji koji se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora od deset mjeseci na koju je osuđen zbog krivičnog djela ucjena počinjenog u Srbiji.

Iz policije su rekli da je iz Albanije u Crnu Goru uz podršku Posebne jedinice policije, izručen Dževat Beriša (39) iz Đakovice sa Kosova, radi izdržavanja kazne zatvora od 14 mjeseci na koju je osuđen u Crnoj Gori zbog krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Navodi se da je iz Srbije u Crnu Goru izvršena ekstradicija Dmitra Kravetsa (43), državljanina Ukrajine, koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine na koju je osuđen u Crnoj Gori zbog krivičnog djela utaja.

Iz policije su rekli da je iz Hrvatske u Crnu Goru izručen Kadro Ćorović (37) iz Bijelog Polja, koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja počinjenog u Crnoj Gori.

U saopštenju piše i da su službenici NCB Interpol Podgorica iz Crne Gore na Kosovo izručili dva kosovska državljanina, G.H. (21) i BZ. (19), radi obezbjeđenja njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih vodi zbog osnovane sumnje da su na Kosovu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

"Iz Crne Gore u Srbiju izručen je i Predrag Vuković (64) iz Šapca u Srbiji, kojeg su potraživali pravosudni organi Srbije radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnih djela trgovina drogom i teška krađa kao i radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela ratni zločin protiv civila u saizvršilaštvu", navodi se u saopštenju.

NCB Interpol Podgorica je iz Crne Gore u Austriju izručio A.P. (38) iz Zenice u Bosni i Hercegovini.

"On se potraživao radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postuku koji se u Austriji vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa", kazali su iz Uprave policije.

Navodi se i da je iz Crne Gore u Njemačku izručen K.D. (36), državljanin Albanije, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u Njemačkoj vodi protiv njega zbog osnovane sumnje da je u toj državi počinio krivična djela provalna krađa i falsifikovanje dokumenata, kao i krivično djelo krađa.

"Ekstradicija je izvršena u organizaciji NCB Interpol Podgorica, uz podršku PJP", poručili su iz Uprave policije.

Kazali su i da je izvršen je i transfer osuđene osobe nastavka izdržavanja kazne zatvora u matičnoj zemlji. tj. Crnoj Gori.

"Iz Hrvatske u Crnu Goru transferisan je naime Rade Šundić (32) iz Podgorice. Presudom Višeg suda u Podgorici priznata je presuda Opštinskog suda u Slavonskom Brodu, a ovo lice je osuđeno na tri godine zatvorske kazne", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: