Banjević, Đukanović i Đurđić pušteni nakon saslušanja

"Vijesti" saznaju da su oni uhapšeni u okviru predmeta u kojem je pritvoren Dejan Sekulić
81768 pregleda 38 komentar(a)
Mihailo Banjević (desno) i advokat Tomislav Dedić nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu, Foto: Savo Prelević
Mihailo Banjević (desno) i advokat Tomislav Dedić nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2019. 20:15h

Mihailo Banjević, Duško Đukanović i Đorđe Đurđić uhapšeni su jutros u Podgorici.

"Vijesti" saznaju da su oni uhapšeni u okviru predmeta u kojem je pritvoren Dejan Sekulić, kum predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića.

Banjević, Đukanović i Đurđić privedeni su u Specijalno državno tužilaštvo.

Đukanović je saslušan i oko 12 časova pušten je na slobodu, a nekoliko sati kasnije zgradu SDT-a napustio je i Banjević.

Njegov branilac Tomislav Dedić kazao je "Vijestima" da je postupak označen tajnim i da zato ne smije govoriti o saslušanju.

"Ja inače ne dajem izjave povodom svojih predmeta, koji su u toku", kazao je Dedić.

Đurđić je takođe pušten na slobodu nakon saslušanja.

Banjević je bio glavni izvršni direktor Atlas banke, a tu funkciju napustio je početkom novembra 2013. godine. Bio je potpredsjednik Atlas grupe, a krajem 2014. podnio je ostavku na sve funkcije koje je obavljao u toj kompaniji. U ostavci koju je Banjević uputio Kneževiću, nijesu se navodili konkretni razlozi za taj potez.

Banjević je završio Ekonomski fakultet, bio je angažovan na mnogim rukovodećim poslovima od kojih su najznačajniji: direktor Doma omladine "Budo Tomović", Sekretar gradskih SIZ – ova drštvenih djelatnosti u Podgorici, nakon čega je rukovodio Fondom za kulturu i fizičku kulturu i Društvenim fondom za građevinsko zemljište i bio sekretar Republičkog SIZ - a zdravstva Crne Gore.

Obavljao je funkcije direktora Penzionog fonda Crne Gore, a zatim generalni direktor i predsjednik Odbora direktora Kombinata aluminijuma Podgorica.

Sekulićev advokat, Zdravko Đukanović, kazao je juče da je njegov klijent uhapšen po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Pozvajući se obavezu čuvanja podataka, budući da slučaj nosi oznaku "tajno", Đukanović nije saopštavao detalje saslušanja. On je juče za TV Vijesti kazao da se njegov klijent tereti za dva krivična djela - zloupotrebu položaja u privredom poslovanju i zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

Protiv Duška Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca te zloupotrebu službenog položaja.

Knežević je izbjegao hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je državljanin.

Bonus video: