UIKS: Stijepović ima jednak tretman kao i svi drugi

"U cilju praćenja savremenih trendova liječenja i propisivanja jelovnika i režima ishrane za oboljele pacijente, od strane nadležnih iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, i to zatvorskih ljekara, nutricioniste i ljekara specijalista iz Kliničkog centra Crne Gore propisno je šest vrsta dijeta za lica lišena slobode koja imaju specifična oboljenja i potrebu za posebnim režimom ishrane"
4121 pregleda 0 komentar(a)
UIKS, Foto: Filp Roganović
UIKS, Foto: Filp Roganović

Osuđenik Nebojša Stipe Stijepović ima jednak tretman kao i ostala lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Kazali su i da će utvrditi kako je nastao snimak dostavljen redakciji "Vijesti", a potom protiv aktera pokrenuti odgovarajuće postupke. Oni su se oglasili nakon što su "Vijesti" objavile video izjavu robijaša, koji tvrdi da ga pomoćnik direktora UIKS-a Kemal Zoronjić provocira kako bi ga natjerao da izazove incident, jer je to ranije činio. Stijepović je tvrdio da mu je Zoronjić namjerno ukinuo hranu, pokušavajući da se preko njega obračuna sa načelnikom Kazneno-popravnog Doma Goranom Maršem.

"U cilju praćenja savremenih trendova liječenja i propisivanja jelovnika i režima ishrane za oboljele pacijente, od strane nadležnih iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, i to zatvorskih ljekara, nutricioniste i ljekara specijalista iz Kliničkog centra Crne Gore propisno je šest vrsta dijeta za lica lišena slobode koja imaju specifična oboljenja i potrebu za posebnim režimom ishrane. Po ustanovljanju režima ishrane u odnosu na specifična oboljenja lica, nadležni u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija izvršili su izmjene režima ishane za sva lica koja imaju specifična oboljenja i potrebu za posebnim režimom ishrane, između kojih i za zatvorenika N. S., kojem je poseban režim ishrane uveden od strane konzilijuma ljekara dana 05.06.2019. godine", saopštili su iz UIKS-a. Istakli su da, imajući u vidu to, zatvorenik Stijepović ima jednak tretman kao i ostala lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija:

"A koji tretman podrazumijeva poštovanje prava zatvorenika. Dakle, jasno je da su neutemeljeni i neistiniti navodi zatvorenika N. S., da u UIKS-a ima sukoba između zaposlenih, te da je zatvorenik N. S. izložen svakodnevnim provokacija pomoćnik direktora UIKS-a. U odnosu na okolnosti pod kojim je napravaljen snimak sa zatvorenikom N. S, nadležni u Upravi za izvršnje krivičnih sankcija će nakon prikupljanja saznanja protiv aktera ovog događaja pokrenuti odgovarajuće postupke".

Bonus video: