Ulcinj: Gorjela kuća Elvira Bektaševića

„Tu živim sa suprugom i osmogodišnjim sinom. Sagradili smo dom uz dosta životnih odricanja. Sada moramo da se selimo kod majke koja živi u kampu na Velikoj plaži. Svaka pomoć, bila bi nam dobrodošla“, kazao je Bektašević, još uvijek u šoku
8928 pregleda 0 komentar(a)
Požar u kući Bektaševića, Foto: Shutterstock
Požar u kući Bektaševića, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2020. 14:22h

Porodična kuća Elvira Bektaševića u naselju Bijela Gora u Ulcinju, gotovo je potpuno uništena u požaru koji je planuo sinoć, kada u objektu nije bilo nikog. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili nekoliko minuta poslije 20:00 časova i samo zahvaljujući blagovremenoj intervenciji, vatra nije progutala dio kuće.

„Požar je izbio ranije u dnevnom boravku i tinjao jer u zaključanoj kući nije bilo nikoga a bile su spuštene i roletne. Tek kada su vatra i dim napravila vakum unutar kuće, od silovitog pritiska pukao je prozor. Tada je vatra izbila vani i tada smo mogli i mi da intervenišemo“, ispričao je Vijestima načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti. Naveo je da su vatrogasci, uprkos tome što je na momente situacija bila dramatična, požar brzo stavili pod kontrolu.

„Na licu mjesta bila su dva vatrogasna vozila, sedam vatrogasaca i ja sa saradnikom. Od dojave, trebalo nam je 50 minuta da ugasimo vatru“, kazao je Mehmeti. Naveo je da su u požaru u potpunosti izgorjeli dnevni boravak i hodnik i da je šteta velika, ali da su vatrogasci spriječili da se vatra proširi i na spavaće sobe.

Bektašević je kazao da kuća više nije uslovna za stanovanje i apelovao za pomoć.

„Tu živim sa suprugom i osmogodišnjim sinom. Sagradili smo dom uz dosta životnih odricanja. Sada moramo da se selimo kod majke koja živi u kampu na Velikoj plaži. Svaka pomoć, bila bi nam dobrodošla“, kazao je Bektašević, još uvijek u šoku.

Inspektori ulcinjske policije do kasno u noć radili su uviđaj na osnovu koga će utvrditi kako je došlo do požara.

Bonus video: