UP: Policajci nisu fizički napali Sekulovića, spriječili su napad na sebe

Iz Uprave policije reagovali nakon današnjeg saopštenja Prave Crne Gore u kome se tvrdi da je policija pretukla člana Glavnog odbora te stranke Luku Sekulovića.
14833 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Uprava policije je saopštila da su navodi Prave Crne Gore, o navodnom prebijanju njihovog funkcionera Luke Sekulovića, netačni te da su prema njemu upotrijebili zakonom propisana sredstva prinude, sprječavajući njegov napad na njih same nakon što je Sekulović zatražio intervenciju policije zbog situacije u kojoj je zadobio povrede.

Oni su reagovali nakon današnjeg saopštenja Prave Crne Gore u kome se tvrdi da je policija pretukla člana Glavnog odbora te stranke Luku Sekulovića.

Iz policije je saopšteno da su njihovi službenici oko 2:30 sati 29. juna izašli na lice mjesta nakon prijave da se na raskrsnici ulica Bokeške i Njegoševe jedna osoba čudno ponaša.

Tamo su, dodaje se, "zatekli L.S, za kojeg su posumnjali da je bio u alkoholisanom stanju što je kasnije potvrđeno alkotestom, a kojeg su legitimisali i ponudili mu pomoć koju je on odbio. Policijski službenici su ga upozorili na ponašanje i udaljili se sa lica mjesta".

Navode da su nedugo zatim dobili novi poziv od Sekulovića kojim je on tražio intervenciju policije.

"Policijski službenici su izašli na lice mjesta, gdje su zatekli L.S. sa vidnim povredama po glavi i sa povredom ruke. L.S. je počeo da omalovažava i vrijeđa policijske službenike koji su tom prilikom dali upozorenje i naređenje da prekine sa tim, nakon čega ih je fizički napao pružajući aktivan otpor. Policijski službenici su nakon toga upotrijebili ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i savladali njegov otpor kojom prilikom su mu na ruke stavili sredstva vezivanja", piše u reagovanju Uprave policije.

Nakon što je Sekulović priveden u prostorije CB Podgorica alkotestiranjem je, kako objašnjavaju iz UP, utvrđeno da ima koncentraciju alkohola u krvi u iznosu od 1,84 g/kg o čemu je sačinjen zapisnik koji je i sam Sekulović potpisao.

"Odmah je pozvana služba Hitne medicinske pomoći kako bi se ovom licu pružila adekvatna ljekarska pomoć. Nakon toga medicinska pomoć, na zahtjev policijskih službenika, mu je ukazana i u Urgentnom centru KCCG gdje su od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede", dodaje se u saopštenju.

Iz policije su dodali da su policajci koje je Sekulović navodno napao zadobili lakše povrede i da su se javili na ukazivanje ljekarske pomoći.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se L.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", zaključuje se u reagovanju Uprave policije.

Bonus video: