UP: Presječen lanac krijumčarenja, državljanin Srbije uhapšen sa 43 kilograma skanka

"Uprava policije preduzima dalje radnje i mjere u cilju identifikacije svih lica – članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou", ističu iz policije
7968 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.08.2019. 16:14h

Državljanin Srbije, A.O. (47) uhapšen je u Podgorici, nakon što su u pretresu vozila kojim je upravljao pronađena 43 kilograma skanka, koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju u zemlje Evropske unije.

Iz Uprave policije je saopšteno da je akcija izvedena u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Upravom carina, kao i da je akcijom presječen lanac krijumčarenja pomenute droge.

"U akciji je učestvovalo više organizacionih jedinica policije, a vozilo „Nissan Juke“ je zaustavljeno u naselju Mareza u Podgorici. Pretresom vozila, kojim je upravljao A.O, je u specijalno izrađenim bunkerima na više mjesta u unutrašnjosti vozila pronađeno 61 pakovanje opojne droge marihuana tipa skank, težine 43 kilograma," saopšteno je iz policije.

A.O. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden Specijalnom državnom tužiocu, dok je skank izuzet i biće upućen na vještačenje u Forenzički centar.

"Uprava policije preduzima dalje radnje i mjere u cilju identifikacije svih lica – članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou", ističu iz policije.

Iz policije navode da je od 1. jula prošle do istog datuma ove godine zaplijenjeno ukupno 2,9 tona droge.

Bonus video: