UP: Rasvijetljeno 11 razbojništava, uhapšeno pet osoba

1082 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija saopštila je da je rasvijetlila 11 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i uhapsila pet osumnjičenih.

"Službenici CB Podgorica su lišili slobode B.L. (45) iz Podgorice zbog postojanja sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa. On je, kako se sumnja, u periodu od juna do sredine decembra 2018. godine ova krivična djela počinio na štetu više fizičkih lica. On je, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva obijao ulazna vrata kuća i automobila, kojom prilikom je otuđio 40 litara alkohola, veću količinu alata i pribora, vazdušnu pušku, kućne aparate, dva bicikla i lične stvari. Pretresom stanova koje koristi osumnjičeni pronađeni su otuđeni predmeti koji su vraćeni vlasnicima", navode iz Uprave policije (UP).

Uhapšeni su i Podgoričani D.Č. (32) i F.V. (24) zbog sumnje da su počinili tri krivična djela teška krađa na štetu tri pravna lica u Podgorici.

"Oni su sva tri krvična djela, kako se sumnja, počinili tokom iste noći, 18/19. januar 2019. godine, na način što su upotrebom podesnog sredstva obijali vrata i vršili premetačine u tim objektima. Prilikom izvršenja trećeg krivičnog djela građani su ih primjetili i prijavili policiji. Policijski službenici su nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela zatekli ova lica i lišili ih slobode. Kod D.Č. je pronađena metalna šipka", navodi se u saopštenju.

Uhapšeni R.L. (34) iz Podgorice sumnjiči se da je počinio dva krivična djela teška krađa na štetu jednog ugostiteljskog objekta.

"On je, sumnja se, u dva navrata tokom januara došao do ovog ugostiteljskog objekta, koji je u fazi renoviranja, i upotrebom ključa otključavao vrata kojom prilikom je otuđio skupocjena pića i miksetu sa pojačalom. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku", piše u saopštenju.

Dodaje se da je uhapšen i V.M. (39) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu JZU „Dom zdravlja Podgorica“.

"On je, kako se sumnja, sa još dva lica, I.Dž. i D.K, došao do prostorija ove Javne ustanove i uz upotrebu fizičke snage provalio u unutrašnjost. Oni su, sumnja se, izvršili premetačinu i otuđili veću količinu ljekova i medicinske opreme", zaključuje se.

Bonus video: