Uprava policije: Rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave i izazivanje požara na tri vozila

U saopštenju se dodaje da je I.T. uhapšen u avgustu 2018. godine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivčnim djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu M.S. službenika UIKS-a
1614 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Uprava policije je danas saopštila da su rasvijetlili aktiviranje eksplozivne naprave iz 2017. godine i izazivanje požara na tri vozila iz 2018. godine.

"Krivična prijava je podnijeta protiv maloljetnog I.T. (17) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, a sve na štetu četiri lica iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je I.T. uhapšen u avgustu 2018. godine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivčnim djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu M.S. službenika UIKS-a.

"I.T. se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru UIKS-a", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija Podgorici u proteklih mjesec dana rasvijetlila 19 djela koja se dovode u vezu sa požarima i eksplozijama.

"Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u toku 2019. godine zadužili 39 krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija od čega je rasvijetljeno 29 djela, što predstavlja procenat rasvijetljenosti od 74% ", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: