Uskoro odluka o optužbama protiv Juretića i Boškovića

Kotorski sud narednih dana saopštiće da li će građevinski inspektori odgovarati zbog mita
3356 pregleda 4 komentar(a)
Juretić i Bošković, Foto: Screenshot
Juretić i Bošković, Foto: Screenshot

Kotorski Osnovni sud još nije odlučio da li će se uhapšenim građevinskim inspektorima Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću suditi zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, ali ni da li će biznismen Boško Nenezić odgovarati zbog podmićivanja.

Prema saznanjima “Vijesti” odluka će biti donijeta narednih dana.

Juretić i Bošković su 11. decembra u kotorskom sudu, na ročištu za potvrđivanje optužnice, negirali da su tražili mito Neneziću.

Suspendovanim službenicima Ministarstva održivog razvoja i turizma nakon toga produžen je pritvor.

Nakon ročišta za potvrđivanje optužnice portparol suda u Kotoru, sudija Špiro Pavićević kazao je “Vijestima” da će odluka biti donijeta u zakonskom roku.

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma optuženi su za primanje mita, a Boškoviću se na teret stavlja da je počinio i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju.

Investitor iz Budve optužen je za davanje mita, iako, kako Budvanin tvrdi, to nije radio svojevoljno, niti su inspektori novac dobijali na njegovu incijativu, već su ga od njega iznuđivali.

Bošković i Juretić uhapšeni su 1. novembra, dan nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan ekskluzivni snimak razgovora između njih i Nenezića, tokom kojeg biznismen u jednom ugostiteljskom objektu navodno predaje 5.000 eura službeniku Ministarstva održivog razvoja i turizma kako bi mu dozvolili nastavak gradnje na objektu uprkos istekloj dozvoli.

Dan nakon emitovanja emisije, ostavku je podnio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Bonus video: