Veljović: Ne bih dao saglasnost da se procesuira Goranović

"Službenici policije u organizacionim jedinicama na terenu nijesu u obavezi da me obavještavaju o svim preduzetim radnjama i u konkretnom slučaju djelovali su u skladu sa vlastitim procjenama", rekao je Veljović
9989 pregleda 43 komentar(a)
Veljović, Foto: Savo Prelević
Veljović, Foto: Savo Prelević

Direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao je da ne bi, da su ga konsultovali, dao saglasnost da policija procesuira Nikšićanina Miliju Goranovića, koji ga je nazvao "prdnjavom".

Goranović je prekršajno kažnjen sa 500 eura jer je na Fejsbuk stranici "Vijesti", ispod teksta "Bezbjedni smo jer smo protjerali kriminalce iz Srbije", napisao - "Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska".

Iz UP su potom saopštili "Vijestima" da Veljovića nijesu konsultovali, ali da je on štićena ličnost.

"Službenici policije u organizacionim jedinicama na terenu nijesu u obavezi da me obavještavaju o svim preduzetim radnjama i u konkretnom slučaju djelovali su u skladu sa vlastitim procjenama", rekao je Veljović Pobjedi.

Ocjenio je da je saopštavanje različitih stavova i razmišljanja demokratski čin društvene zajednice i svakog pojedinca, a da je način na koji se ti stavovi izražavaju odraz lične kulture i vaspitanja.

Hapšenje zbog komentara na Fejsbuku, juče je komentarisala i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je na Tviteru je napisala da je zabrinuta zbog hapšenja Goranovića.

"Ovo me stvarno zabrinjava. Javne ličnosti se rutinski kritikuju i čak vrijeđaju - to im je dio posla. Ali ipak na kraju svega, moramo da branimo pravo na slobodu izražavanja. To je fundamentalno za demokratiju", konstatovala je ona.

Bonus video: