Veljović sa Šubertom: Kontinuirana partnerska saradnja

„Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje“, kazao je Veljović i dodao da policija ima sadržajnu i kvalitetnu saradnju sa svim policijama regiona
865 pregleda 0 komentar(a)
Veljović i Šubert, Foto: Uprava policije
Veljović i Šubert, Foto: Uprava policije

Jedinstveni pristup i usaglašeni modaliteti djelovanja država regiona i šire mogu dati najefikasnije rezultate u upravljanju ilegalnim migracijama.

To su ocijenili direktor Uprave policije Veselin Veljović i potpredsjednik Sjedišta Savezne policije Njemačke, Jirgen Šubert.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Veljović i Šubert potvrdili su još jednom kvalitetnu profesionalnu i partnersku saradnju koju policije dvije države ostvaruju, kako na strateškom tako i na operativnom nivou.

Sastanak je upriličen u Budvi, u susret međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“ na kojoj učestvuje i delegacija njemačke policije, a koja će biti održana sjutra u hotelu Splendid u Budvi.

Veljović je zahvalio je na prepoznavanju značaja učešća na sjutrašnjoj konferenciji koja tretira pitanja od važnosti i koja su bezbjednosni izazovi ne samo za region već i zemlje Evropske unije.

„Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje“, kazao je Veljović i dodao da policija ima sadržajnu i kvalitetnu saradnju sa svim policijama regiona.

„Njemačka policija u kontinuitetu jedan od strateških partnera Uprave policije Crne Gore u procesima usvajanja savremenih standarda u radu i djelovanju, na čemu im je naša policija zahvalna“, kazao je Veljović.

Šubert je rekao da smatra da je značajno što je crnogorska policija organizovala takvu međunarodnu konferenciju, koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija i upravljanja migratornim tokovima, u momentu kada je ova problematika aktuelna.

Veljović i Šubert su se saglasili da je u upravljanju ilegalnim migracijama jedini mogući odgovor zajednički, i da jedinstveni pristup i usaglašeni modaliteti djelovanja država regiona i šire mogu dati najefikasnije rezultate u rješavanju tih bezbjednosnih izazova.

Veljović i Šubert potpisali su na sastanku i Protokol o primopredaji specijalističke opreme.

„Savezna policija Njemačke je danas donirala crnogorskoj Upravi policije specijalističku opremu – četiri termovizijske kamere koje će koristiti službenici Sektora granične policije u cilju detekcije kretanja lica i vozila, radi sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminala. Vrijednost donacije je 97.932 EUR“, piše u saopštenju. (kraj) anm

Bonus video: