Veselin Mujović: Supruga me je slušala i nije se miješala u muške poslove

"Moj brak je bio takav gdje sam se ja o glavnim stvarima isključivo pitao bez znanja mog bračnog druga, a što je i ovdje bio slučaj”, napisao je Mujović u podnesku u koji su “Vijesti imale uvid.
12170 pregleda 6 komentar(a)
Suđenje odgođeno, tvrdi da ne može da dođe: Mujović, Foto: Boris Pejović
Suđenje odgođeno, tvrdi da ne može da dođe: Mujović, Foto: Boris Pejović

Za mene svaki brak je skladan kada supruga sluša muža, poštuje i ne upliće se u muške poslove i zbog toga je taj moj brak skladan, jer sve poslove koje sam radio u pogledu sticanja i prodaje imovine, kupovine i prodaje vozila to su moje lične odluke za koje mi nikada nije znao bračni drug, čak imamo takav dogovor znatno ranije, odmah nakon zaključenja braka, da me za takve stvari ne pita jer su to muški poslovi.

To je, između ostalog, rekao Veselin Mujović u pisanom podnesku koji je dostavio na suđenju po tužbi njegove supruge Katice Mujović koja je tužila muža i Nebojšu Joksovića tražeći da se poništi ugovor kojim je Mujović Joksoviću prodao kuću, jer tvrdi da nije znala za to.

“Moja supruga, majka dvoje djece, isključivo je radila poslove vezano za kuću i vaspitanje djece...Moj brak je bio takav gdje sam se ja o glavnim stvarima isključivo pitao bez znanja mog bračnog druga, a što je i ovdje bio slučaj”, napisao je Mujović u podnesku u koji su “Vijesti imale uvid.

Dodao je i da je otac njegove supruge dao pare kako bi mogli kupiti spornu kuću.

“Često sam boravio van kuće i sklapao takve i slične poslove za koje mi supruga nije znala”, naveo je Mujović.

Vrhovni sud je, između ostalog, tražio da se ponovo sasluša Mujović da objasni kako je to imao skladan brak sa ženom koja nije znala za njegove poslove.

On se ni juče nije pojavio na zakazanom ročištu, a sudija Simo Rašović je suđenje odložio za 13. mart, jer Mujoviću nije uredno uručen poziv za sud.

Nakon molbe punomoćnika Mujovićeve, advokata Milovana Orovića da sud Mujovića pozove preko upravnika pošte kako bi se spor konačno okončao, sudija je prihvatio takav zahtjev Orovića, pa naložio da se dolazak Mujovića zatraži preko pošte, ali i policije.

“Molim vas da mu se postavi privremeni zastupnik ili da se učini nešto da se ovaj postupak više okonča, oni su mi danas dostavili njegov nalaz iz septembra mjeseca kojim pravdaju to što on ne može da dođe, meni je ovo neprihvatljivo”, istakao je Orović.

Sudija je rekao da svakako ne može održati suđenje, jer Mujoviću nije uredno uručen poziv. Katica Mujović je, i pored podnošenja tužbe, svjedočeći u sudu ranije kazala da bi i danas zajedničku bračnu imovinu stavila na ime svog muža.

Osnovni sud je više puta ranije odbijao tužbeni zahtjev Katice Mujović, da bi Viši sud otvorio raspravu i preinačio te presude.

Nakon toga je punomoćnik Joksovića podnio reviziju presude Vrhovnom sudu, pa je postupak vraćen na početak.

Bonus video: