Vidmaru robija manja za pola godine

Iako je policija tada tvrdila da je hapšenjem Vidmara i Radovića spriječen nastavak rata zaraćenih klanova i nečija likvidacija, Vidmar je optužen za nedozvoljeno držanje oružja, a Radović je dobio status svjedoka
5272 pregleda 1 komentar(a)
Nađena bomba velike razorne moći: Vidmar, Foto: Filip Roganović
Nađena bomba velike razorne moći: Vidmar, Foto: Filip Roganović

Presudom Višeg suda u Podgorici, Milošu Vidmaru smanjena je robija za pola godine zbog bombe koja mu je nađena ispod sjedišta automobila u decembru 2017. godine.

Tako je Viši sud preinačio presudu sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića koji ga je osudio na dvije godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava.

Zaprijećena kazna za to djelo, ukoliko je u pitanju oružje jake razorne moći ili veća količina, je od jedne do osam godina zatvora.

Portparolka Višeg suda Aida Muzurović “Vijestima” je potvrdila da je taj sud odbio žalbu tužilaštva i prihvatio žalbu branilaca u dijelu visine kazne, pa osudio Vidmara na godinu i po zatvora.

Tužiteljka Ana Radović je na suđenju promijenila optužnicu, pa se Vidmar teretio da je nosio eksplozivnu napravu, ali ne i da je izradio.

Policija je 14. decembra prošle godine u podgoričkom naselju Zagorič u Vidmarevom automobilu u kome se nalazio i Miloš Radović, pronašla eksploziv jake razorne moći ispod vozačevog sjedišta.

Iako je policija tada tvrdila da je hapšenjem Vidmara i Radovića spriječen nastavak rata zaraćenih klanova i nečija likvidacija, Vidmar je optužen za nedozvoljeno držanje oružja, a Radović je dobio status svjedoka.

Vidmar je ranije u odbrani istakao da je bomba vjerovatno bila namijenjena nekome sa kim se on druži, te da nije malouman da šeta sa bombom po gradu.

Dodao je da bi postavljanje bombe u njegov automobil moglo biti povezano sa događajem dvije noći prije te, kada je neko, navodno, njegovom drugu Novaku Šakoviću “pokušao da ubaci nešto u dvorište”.

Postupak za nedozvoljeno držanje oružja je pokrenut i protiv Nikole Vujotića, čiji je trag, takođe, nađen na bombi, ali je sudija razdvojio postupak jer je Vujotić u bjekstvu.

Bonus video: