Vještaci utvrđuju zašto je preminula Naida Alović

Alovićeva je preminula u noći između 1. i 2. maja 2018. godine u Kliničkom centru, nekoliko sati nakon što je rodila djevojčicu
19731 pregleda 0 komentar(a)
Naida Alović, Foto: Privatna arhiva
Naida Alović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.07.2019. 08:21h

Više državno tužilaštvo naredilo je sudskomedicinsko vještačenje u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojim je preminula porodilja Naida Alović (32) iz Ulcinja.

To vještačenje je u toku, potvrđeno je “Vijestima” u Višem državnom tužilaštvu.

Alovićeva je preminula u noći između 1. i 2. maja prošle godine u Kliničkom centru, nekoliko sati nakon što je rodila djevojčicu.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti porodilje N. A. i tokom izviđaja sprovedene su brojne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj“, odgovoreno je na pitanja “Vijesti”.

Trudnoća kod pokojne Alovićeve odvijala se normalno sve do šest dana pred smrt, kada se ljekarima u ulcinjskom porodilištu požalila na bolove u dnu stomaka.

Pregledana je, i zbog ultrazvučno potvrđene oskudne količine plodove vode i mogućeg prijevremenog porođaja, upućena je u barsku bolnicu, a nakon toga prebačena u Podgoricu.

Porodila se više od mjesec prije predviđenog termina. Komplikovani operativni zahvat nakon porođaja nije uspio.

Više državno tužilaštvo u Podgorici u maju prošle godine formiralo je predmet povodom smrti porodilje i tokom izviđaja, nakon ekshumacije tijela, donijelo naredbu za obdukciju koju su obavili vještak sudskomedicinske struke i patolog.

“Nakon obavljene ekshumacije i obdukcije tijela, tužilaštvu je dostavljen nalaz sa mišljenjem da je smrt kod pokojne N. A. prirodna i da je nastupila usljed iskrvarenja. Tužilaštvo će u daljem toku postupka, nakon što mu bude dostavljena cjelokupna medicinska dokumentacija na ime pokojne N. A., putem sudskomedicinskog vještačenja utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti koje su prethodile nastupanju smrti”, ranije je “Vijestima” saopštila tužiteljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Bonus video: