Vještak: Radović trpjela duševne bolove u CBCG

Irena Radović i njen advokat prigovorili su da su duševni bolovi i stres jakog intenziteta trajali duže jer je bilo više incidentnih situacija kada je trpjela mobing i uvrede
4376 pregleda 10 komentar(a)
“Stres i duševni bolovi jakog inteziteta trajali 14 dana”: Irena Radović, Foto: Boris Pejović
“Stres i duševni bolovi jakog inteziteta trajali 14 dana”: Irena Radović, Foto: Boris Pejović

Bivša viceguvernerka Centralne banke Irena Radović tokom rada u toj instituciji trpjela je duševne bolove i stres, saopštio je juče sudski vještak neuropsihijatar Stanko Milić na ročištu po njenoj tužbi protiv Centralne banke i njenog guvernera Radoja Žugića za mobing.

Milić je kazao da je Radovićeva jake i intenzivne duševne bolove imala 14 dana, dok su srednje jačine trajali 30 dana a u ostalom periodu konflikta bili su blagog intenziteta, ali su i postojali. On je kazao da je to jasno utvrdio na osnovu medicinske dokumentacije i razgovora sa njom.

Irena Radović i njen advokat prigovorili su da su duševni bolovi i stres jakog intenziteta trajali duže jer je bilo više incidentnih situacija kada je trpjela mobing i uvrede.

Advokati CBCG i Žugića kazali su da su medicinska dokumentacija i zaključak vještaka nastali na osnovu izjave tužiteljke i njenog subjektivnog osjećaja, kao i da se ljekaru javila četiri dana prije pokretanja postupka za mobing.

Suđenje će biti nastavljeno 3. jula saslušanjem svjedoka Mirjane Gazovoda, bivše saradnice Irene Radović u CBCG i šefa službe održavanja u CBCG Aleksandra Terzića, kao i vještaka ekonomske struke. Biće zatraženo i dodatno izjašnjenje miritelja za mobing iz CBCG.

Irena Radović je u martu 2017. godine na predlog Žugića izabrana na poziciju viceguvernera i kako tvrdi odmah je bila suočena sa problemima, odnosno smanjenjem nadležnosti, ukrivanjem službenih informacija, nepozivanja na sjednice, vrijeđanjem, spletkarenjem... Ona tvrdi i da je Žugić nezakonito tražio da smjeni direktora Adiko banke, kao i da joj je naređivao da sprovede selektivne kontrole pojedinih banaka, čemu se ona protivila. Žugić je na ranijem svjedočenju u ovom postupku odbacio sve njene tvrdnje.

Skupština je u julu prošle godine Radovićevu smijenila na predlog Savjeta CBCG, a Osnovni sud je u februaru ove godine utvrdio da je ta smjena bila nezakonita. Žugić je protiv nje podnio i krivičnu prijavu koju je tužilaštvo odbacilo kao neosnovanu.

Bonus video: