Vučinić: Nijesam pobjegao, izašao sam iz automobila kada sam udario dječaka

"Nakon što me saslušao tužilac, vratio sam se kući. U međuvremenu sam se čuo sa ocem dječaka i interesovao se o njegovom zdravstvenom stanju. Od oca sam saznao da je dječak bio kod doktora , da je kući i da je hvala Bogu dobro što mi je najbitnije"
32784 pregleda 9 komentar(a)
Juče nakon udesa, Foto: Savo Prelević
Juče nakon udesa, Foto: Savo Prelević

Željko Vučinić koji je juče oko 18 sati u Podgorici udario automobilom dvanaestogodišnjeg dječaka saopštio je danas da nije pobjegao sa lica mjesta, već da je nakon što je dječak istrčao na ulicu, a on ga udario vozilom, izašao iz automobila.

Vučinić je rekao i da ga "niko nije hapsio" već da je sam otišao u policiju i ispričao šta se dogodilo.

"Za mene, ozbiljnog i odgovornog čovjeka najvažnije je da je dječak dobro, da u nemilom događaju nije zadobio povrede koje bi ugrozile njegov život i zdravlje. Sa lica mjesta nijesam pobjegao, nego sam nakon što je dječak istrčao na ulicu i ja ga udario vozilom, izašao iz automobila. Prišao sam djetetu, razgovarao sa njim. Nakon što sam se uvjerio da je dijete dobro, isto je ušlo u vozilo je koje bilo parkirano pored mog vozila. U trenucima šoka i sigurno blokade zbog straha da nijesam povrijedio djete, prošlo mi je kroz glavu da dječak poznaje ženu i da se odvezao sa njom", istakao je Vučinić.

On je dodao da se nakon što je dječak ušao u vozilo, i on odvezao sa lica mjesta, ali ne sa namjerom da bježi.

"Dan nakon nemilog događaja sam iz medija saznao da sam "pobjegao" sa lica mjesta te da sam uhapšen. Niko me nije hapsio, sam sam pošao u policiju, ispričao šta se i kako dogodilo. Nakon što me saslušao tužilac, vratio sam se kući. U međuvremenu sam se čuo sa ocem dječaka i interesovao se o njegovom zdravstvenom stanju. Od oca sam saznao da je dječak bio kod doktora , da je kući i da je hvala Bogu dobro što mi je najbitnije. Imam dovoljno godina, i odgovoran odnos prema životu i svim životnim situacijama, ne bježim od svojih odgovornosti", kazao je Vučinić.

Bonus video: