Vujoševiću pritvor, advokat podnio žalbu

Vujoševićev advokat Borivoje Borović je kazao da je odluka o određivanju pritvora "besmislena"
11040 pregleda 25 komentar(a)
Privođenje Vujoševića, Foto: Savo Prelević
Privođenje Vujoševića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.09.2019. 15:36h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Miroslav Bašović, odredio je sinoć pritvor do 30 dana bivšem sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadu Vujoševiću, kazao je "Vijestima" njegov advokat Borivoje Borović.

Bašović je sinoć, nakon tužilačkog pritvora, saslušao Vujoševića i poslao ga u pritvor u Spužu zbog opasnosti od bjekstva.

Borović je jutros podnio žalbu, jer je, kako je rekao, takva odluka "besmislena".

"Lično sam dan ranije poslao mejl tužiteljki Lidiji Vukčević da će se Vujošević dobrovoljno javiti i da je na liječenju u Beogradu. Samim tim je Vujošević pokazao da nema namjeru da bježi", kazao je on.

Tvrdi da će tražiti da se odluka makar preinači u kućni pritvor kako bi njegov klijent mogao nesmetano nastaviti sa liječenjem. Vujošević je uhapšen u petak, a sumnjiči se da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao Vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao. Stankovićev sekretar na saslušanju je rekao da je novac od Kneževića uzeo samo za sebe, jer mu je trebao za liječenje.

Vujošević je prošlog petka napustio Crnu Goru dva dana prije objavljivanja prvog audio snimka.

Bonus video: