Vujovića terete za napad na zatvorskog čuvara

Osuđenik osumnjičen da je počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti
10694 pregleda 5 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Luka Zeković
Ivan Vujović, Foto: Luka Zeković

Osuđenik Ivan Vujović osumnjičen je da je prijetio službeniku spuškog zatvora.

“Vijestima” je iz podgoričkog tužilaštva saopšteno da je tužilac konstatovao da postoji osnovana sumnja da je taj zatvorenik počinio krivično djelo, tokom incidenta koji se dogodio krajem jula iza zidina spuškog zatvora.

Na pitanje “Vijesti” - u kojoj je fazi predmet formiran nakon incidenta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), tokom kojeg je osuđenik Ivan Vujović prijetio službenicima te institucije, iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica odgovoreno je:

“Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je obaviješten o predmetnom događaju i izjasnio se da postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Vujović se sa jednim od službenika sukobio nakon što se navodno nedolično ponašao u prostoriji za posjete.

Isti izvor tvrdi da je Vujović službenika UIKS-a najprije vrijeđao, a potom mu prijetio, ali i da mu se u tome pridružio otac koji je bio u posjeti.

Komandir je to prijavio čelnicima zatvora, a oni Upravi policije...

Sagovornik iz uprave UIKS-a kazao je da je u skladu sa Zakonom ta institucija zabranila Vujovićevom ocu da sina posjećuje godinu dana.

Vujović je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine.

Krajem decembra 2015. godine pobjegao je iz bijelopoljskog zatvora, nakon što je razoružao čuvare.

U novembru 2016. godine uhapšen je u Njemačkoj, u blizini granice sa Holandijom.

“Po raspisivanju međunarodne potjernice nadležne službe Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji i saradnji sa nadležnim Osnovnim državnim tužilaštvom iz Bijelog Polja, otpočeli predmet ciljane potrage kodnog naziva ‘BPBLOK’. Na osnovu tih aktivnosti, Vujovića je u Njemačkoj, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, uhapsila Federalna policija grada Kleve, 6. novembra 2016. godine, u blizini granice sa Holandijom, na autoputu A3, kod kojeg je tom prilikom pronađena veća količina narkotika i falsifikovanih dokumenata. On je u Njemačkoj bio procesuiran zbog ovih krivičnih djela. Vujović je nakon preuzimanja sproveden u ZIKS”, kazali su tada iz Uprave policije.

U oktobru 2017. godine osuđen je na tri godine i mjesec zatvora zbog bjekstva iz zatvora.

Crnoj Gori je izručen prije godinu dana.

Bonus video: