Za 5.000 eura ugovorio brak maloljetne kćerke?

"Sumnja se da je Dž.B. tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka", saopšteno je iz Uprave policije
14914 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je podnije krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je ugovorio brak maloljetne kćerke i time počinio krivično djelo trgovina ljudima.

"Sumnja se da je Dž.B. tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka. Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura. Osumnjičeni Dž.B. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS Spuž zbog drugog krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije, te formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima intenzivirane.

"Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dvije dobile epilog", saopšteno je iz policije.

Bonus video: