Za Tužilaštvo i porodicu Medin krivica optuženih dokazana, branioci očekuju oslobađajuću presudu

Nakon završnih riječi svog advokata Branka Anđelića, progovorio je i optuženi Ulama ističući da nema nikakve veze sa Medinovim nestankom i da dvije i po godine ćuti kako ne bi povrijedio nekog
11745 pregleda 4 komentar(a)
Medin, Foto: Privatna arhiva
Medin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.03.2019. 19:26h

Dokazi izvedeni tokom suđenja potvrđuju navode optužnice da su Vladimir Ulama i Darko Mijović u julu 2016. godine ubili 24-godišnjeg Petrovčanina Nemanju Medina a zatim njegovo tijelo, koje do danas nije pronađeno, sakrili na nepoznato mjesto. To je u završnoj riječi kazao tužilac Željko Tomković, koji smatra da je sve potvrđeno iskazima svjedoka, telekomunikacijskim vještačenjem, ali i ponašanjem optuženih nakon krivičnog djela. Zato je od vijeća sudije Vesne Moštorkol tražio da Ulamu i Mijovica oglasi krivim i kazni ih po zakonu. Tužilac je istakao i da su optuženi vozilo nakon ubistva zapalili kako bi uništili dokaze.

Tomkovic i punomocnica porodice Medin pitali su konacno i zbog čega su se optuženi branili ćutanjem ako ništa ne kriju.

"To po meni jeste jedna indicija koja upućuje na zaključak da okrivljeni Ulama Vladimir i članovi njegove porodice koji su takođe iskoristili zakonsko pravo i nijesu svjedočili zbog odnosa sa okrivljenim nešto prikrivaju odnosno da imaju neka određena saznanja u ovom predmetu koja ne žele da podijele sa javnošću. Eto samo u to dijelu smatram da je njihovo ćutanje indikativno a ne nikako da je dokaz koji može biti odlučujući za donošenje osuđujuće presude", kazala je Andrijana Razić, punomoćnica porodice Medin.

Nakon završnih riječi svog advokata Branka Anđelića, progovorio je i optuženi Ulama ističući da nema nikakve veze sa Medinovim nestankom i da dvije i po godine ćuti kako ne bi povrijedio nekog. Kazao je i da je sramota sto tako dugo leži u zatvoru za nešto što nije uradio. Da nije kriv za zločin ponovio je i optuženi Mijović.

Njihov branilac tvrdi da je u ovom slučaju moguće donijeti samo oslobađajuću presudu jer je optužnica potpuno promašena a tužilac, kako kaže, nije uspio da ni nakon skoro tri godine utvrdi koji su motiv njegovi klijenti imali da ubiju Medina sa kojim se Ulama godinama družio. Odbrana je naglasila da zabrinjava i istrajnost tužioca u dokazivanju ovakvog krivičnog djela, jer pouzdan dokaz o smrti Medin Nemanje ni do dan danas ne postoji.

"Ne bi bio izuzetak da se nekome sudi za ubistvo i da bude donijeta osuđujuća presuda čak i u nedostatku pokojnika odnosno u nedostatku odlučujuće činjenice da je on zaista lišen života i da je mrtav", navodi Razić.

Medinov brat Miloš kazao je na sudjenju da je njegovom bratu život oduzela osoba koja je mnogo puta pila u njihovoj kući kao Nemanjin drug,nakon nestanka išla u potragu i pružala utjehu.

Presuda će biti saopštena 28. marta.

Bonus video: