Zbog brze vožnje sankcionisan 431 vozač tokom vikenda

Navodi se da su tokom vikenda službenici policije vršili pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, naročito vozača koji upravljaju vozilom brzinom većom od dozvoljene, kako u naseljenim mjestima, tako i van naselja
2418 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici saobraćajne policije su tokom vikenda zbog brze vožnje kaznili 431 vozača, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su tokom vikenda službenici policije vršili pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, naročito vozača koji upravljaju vozilom brzinom većom od dozvoljene, kako u naseljenim mjestima, tako i van naselja.

„Zbog počinjenih prekršaja po ovom osnovu, odnosno prekoračenja dozvoljene brzine, samo tokom izvođenja akcije, u skladu sa Zakonom, registrovan je i sankcionosan čak 431 vozač“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su najavili da će njihovi službenici i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim, ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju.

„Sa posebnim akcentom na one prekršaje koje vozači najčešće ponavljaju, kao što su – upravljajanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja uz korišćenje mobilnog telefona, vožnja bez korišćenja sigurnosnog pojasa i slično“, dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da će, pored brojnih apela, pokušati i na taj način da utiču na neodgovorne vozače, kako bi u konačnom, smanjili broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Bonus video: