Zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu procesuirano 14 osoba

"Prilikom kamenovanja sinoć od strane građana povrede je zadobilo ukupno osam policijskih službenika, od čega je njih sedam zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedan službenik zadobio teže tjelesne povrede", saopšteno iz policije
6150 pregleda 7 komentar(a)
Blokada saobraćaja u Zeti, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Blokada saobraćaja u Zeti, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Policija je zbog više incidenata na teritoriji Podgorice, Danilovgrad i Nikšić procesuirala 14 osoba.

Policija u Podgorici je zbog događaja koji su se desili sinoć dovela ukupno 13 lica u prostorije CB Podgorica - M.Đ. (28), P.Đ. (25), S.K. (32), N.C. (31), D.K. (31), B.Š. (28), V.J. (31), L.N. (19), D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26), V.M. (60) i M.M. (34).

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni V.J. (31) i L.N. (19) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

"Zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti slobode su lišeni D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26)".

U saopštenju, policija navodi da su M.M. (34) i V.M. (60) uhapšeni zbog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

"Navodimo da postupajući službenici CB Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici. Prilikom kamenovanja sinoć od strane građana povrede je zadobilo ukupno osam policijskih službenika, od čega je njih sedam zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedan službenik zadobio teže tjelesne povrede", podsjećaju iz policije.

UP: U Danilovgradu došlo do narušavanja javnog reda i mira

Dodaju da je na teritoriji Danilovgrada sinoć došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnice.

"Slobode je lišen M.K. (66) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama. Policija je danas lišila slobode i P.S. (46) zbog počinjenog prekršaja iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru. Navedena lica su procesuirana prema nadležnim sudovima".

Hapšenja u Nikšiću

Nikšićka policija je, kako je saopšteno, 27. decembra podnijela Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za preršaje protiv M.K. (31) i Ž.R. (19) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javanom redu i miru.

"Osim toga, istog dana je lišen slobode D.P. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru lišen je slobode S.Ć. (21). Osim toga u Nikšiću je lišen slobode i P.R. (53) zbog prekršaja iz čl. 12 Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz policije

Bonus video: