Daljinski koji raspoznaje glasove i gestikulaciju

LG planira dogodine predstaviti unaprijeđeni daljinski upravljač “Magic Motion Remote Control”, sa novim inovativnim funkcijama
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 08:31h

Južnokorejska kompanija LG planira 2012. godine predstaviti obnovljen daljinski upravljač “Magic Motion Remote Control”, sa novim inovativnim funkcijama.

Dok je prethodni model daljinskog omogućavao upravljanje bilo kojim “pametnim” televizorom po principu kotrolora Wii, novi “Magic Motion” će imati funkciju raspoznavanja glasa i gestova, kao i tački za pretraživanje. Informacije o tome koje će glasovne komande i gestove raspoznavati daljinski upravljač sa ugrađenim mikrofonom i detektorima pokreta, još se drže u tajnosti.

Za sada je poznato samo da ukoliko se detektorom u vazduhu ispiše slovo V, televizor će otvoriti spisak nedavno odgledanih video programa. Daljinski upravljač će takođe imati funkciju transformacije 2D u 3D sliku (tv aparat će imati specijalni softver za tu funkciju), prenio je ruski poslovni dnevnik “RBK Daily”.

Za sada još uvijek nije poznato da li će daljinski biti kompatibilan sa već proizvedenim “pametnim” televizorima LG ili će biti namijenjen isključivo za modele proizvedene 2012. godine. Najnoviji daljinski upravljač će biti dostupan u prvom kvartalu 2012. godine, objavila je LG, tako da se njegova zvanična prezentacija može očekivati na januarskom sajmu CES.

Bonus video: