Demokrate: Divanović najviše ima da pokaže u oblasti neznanja

114 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate, odgovor, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, odgovor, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 31.10.2018. 20:32h

Demokratska Crna Gora odgovorila je da poslanik DPS-a Nikola Divanović "govori o nečijoj demonstraciji neznanja, iako se vrlo brzo ispostavlja da je neznanje oblast u kojoj upravo on ima najviše toga da pokaže".

"Divanović svojim neznanjem naprosto plijeni. Jasno - kada sa svojim kolegama iz budvanskog odbora DPS-a ne plijeni čime prije stigne. Kao takav, Divanović ima potrebu da mu se sve crta. Srećom, nailazi na razumijevanje svojih partijskih kolega iz Vlade Crne Gore koji su voljni da mu omoguće lakše razumijevanje, pa su mu na sajtu Vlade Crne Gore, nacrtali nekoliko Nacrta zakona, čisto da mu ilustruju u kolikoj je zabludi kada tvrdi da "Vlada ne utvrđuje "nacrte zakona", nego prijedloge". Kraj citata. Kao što se da vidjeti, Divanović silno želi da se predstavi kao političar koji zna nešto što drugi ne znaju, ali ga u toj namjeri osujećuju njegove partijske kolege iz Vlade Crne Gore. O političkoj znavenosti i neznavenosti neka u ovom saopštenju bude rečeno toliko", navode Demokrate.

Oni dodaju da, kada je riječ o političkoj pismenosti, "tu je Divanović ponovo naišao na teren koji za njega predstavlja minsko polje".

"O nivou Divanovićeve političke pismenosti saznali smo dovoljno u prethodnom pasusu ovog saopštenja, ali ne možemo, a da ne primijetimo da politika nije jedino polje djelovanja Divanovićeve nepismenosti. Ne, njegova nepismenost djeluje na značajno širem području i u tolikoj mjeri da se je njegovim izlaganjima u Skupštini Crne Gore na udaru našao i cio akcenatski sistem našeg jezika. Naš akcenatski sistem zna za 4 akcenta, ali to očito ne zadovoljava Divanovićeve izražajne potrebe. Svojim akcentima ne prestaje da uveseljava crnogorsku javnost, svaki put kad uzme riječ."

"Tako da, Divanoviću, zahvalni smo ti na savjetima da ozbiljno razmislimo o promjeni zanimanja. I mi bismo tebi savjetovali isto samo kad bismo pouzdano znali da imaš uslova za to. I da ne zaboravimo, ovom prilikom i za kraj našeg reagovanja Divanoviću i njegovom šefu upućujemo srdačne čestitke na konstituisanju nove koalicione većine u Crnoj Gori DPS-DF. To su, da podsjetimo, one iste kolege koje je Divanović u svojim sramnim izjavama nazivao izdajnicima, teroristima i razbijačima države", zaključuju Demokrate.

Bonus video: