Digitalni marketing nudi brojne prednosti za preduzetnike

Na radionici je ocijenjeno da savremeni potrošač zahtijeva da pristup marketing komunikaciji bude ličniji i više ljudski nego što je to rađeno u prošlosti
0 komentar(a)
ME-net, Foto: AmCham Montenegro
ME-net, Foto: AmCham Montenegro
Ažurirano: 09.10.2015. 12:12h

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham) i kompanija ME-net organizovali su radionicu o digitalnom marketingu za svoje članice, koji nudi brojne prednosti za preduzetnike, kao i mala i srednja preduzeća.

Predavanja su, kako je saopšteno, održali stručnjaci za digitalni marketing iz kompanije ME-net, specijalizovane za predstavljanje poslovanja kompanija na internetu.

„Digitalni marketing nudi brojne prednosti za preduzetnike, jer im pruža razne mogućnosti da tržištu ponude svoje proizvode i usluge uz daleko niže troškove promocije nego što je to moguće ostvariti putem tradicionalnog marketinga“, navodi se u saopštenju AmCham-a.

Na radionici je ocijenjeno da savremeni potrošač zahtijeva da pristup marketing komunikaciji bude ličniji i više ljudski nego što je to rađeno u prošlosti.

„Ukoliko kompanija želi da osvoji lojalnost targetiranih potrošača, neophodno je raditi na personalizaciji komunikacije. Jedan od najnovijih trendova u marketingu je Human-to-Human pristup, baziran na kreiranju ličnog odnosa između brenda i potrošača. Digitalni marketing je upravo zbog mogućnosti direktnog kontakta sa ciljnim korisnicima postao ključni segment strategije razvoja preduzeća“, rekli su iz AmCham-a.

Učesnici radionice su, kako se dodaje, imali priliku da nauče više o kreiranju savršenog sadržaja koji će privući ciljnu grupu potrošača, uticaju marketing aktivnosti na biznis, kao i kako da optimizuju digitalnu marketing strategiju u cilju postizanja maksimalne efikasnosti.

"Jedna od ključnih tema radionice je uspostavljanje sistema mjerenja ključnih indikatora uspješnosti u marketingu, koji su od izuzetne važnosti za kreiranje i sprovođenje efikasnog marketing plana", kazali su iz AmCham-a.

Radionica o digitalnom marketingu je jedna u nizu radionica koje AmCham besplatno organizuje za svoje članove u cilju predstavljanja najnovijih svjetskih trendova i praksi u raznim oblastima važnim za poslovanje. U radionici su učestvovali predstavnici kompanija iz različitih industrija poput turizma, finansija i bankarstva, IT, građevinske i farmaceutske industrije.

Bonus video: