Dostupna prva veća nadogradnja za Windows 10

Glavne promjene koje Microsoft navodi jesu poboljšane performanse i do 30 odsto brže dizanje operativnog sistema u odnosu na Windows 7, Cortana funkcioniše bolje i dostupna je u još nekoliko zemalja (ne i kod nas) i browser Edge ima bolje performanse i sigurnost
0 komentar(a)
Windows 10, Foto: Reuters
Windows 10, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2015. 11:16h

Za sve korisnike Windowsa 10 i one koji to tek misle postati dostupna je prva veća nadogradnja za taj operativni sistem.

Microsoft je objavio tu informaciju putem svog službenog bloga, a radi se o "poboljšanjima u svim aspektima platforme i iskustva, uključujući hiljade partnera koji nadograđuju svoje drajvere i aplikacije za odličnu kompatibilnost Windowsa 10".

Glavne promjene koje Microsoft navodi jesu poboljšane performanse i do 30 odsto brže dizanje operativnog sistema u odnosu na Windows 7, Cortana funkcioniše bolje i dostupna je u još nekoliko zemalja (ne i kod nas) i browser Edge ima bolje performanse i sigurnost, piše Bug.hr.

Od ostatka tu su poboljšane i druge Microsoftove aplikacije - Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire i mnoge druge.

S ovom nadogradnjom Microsoft je odlučio da im je operativni sistem dovoljno sazrio da ga mogu preporučiti velikim organizacijama. Radi poslovnih ljudi pokrenuta su dva besplatna servisa - Windows Update for Business i Windows Store for Business - i za njihove potrebe prilično je poboljšana zaštita.

Bonus video: