119 projektila na proslavi Titovog rođendana u Tivtu

Proslava 25. maja na obali Pine najznačajniji je događaj koji organizuje “Generalni konzulat SFRJ”
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2011. 19:31h

Jugoslovenske trobojke, „Hej Sloveni“, efektan vatromet, veliki broj učesnika i bogat muzički program, privukli su više stotina jugonostalgičara iz Tivta i Boke na još jedan uspješan slet Dana mladosti, koji je sinoć, osmi put zaredom, organizovao „Generalni konzulat SFRJ“ iz Tivta.

Štafetu koju je Josipu Brozu Titu davne 1961. godine za njegov 69. rođendan predala socijalistička omladina SR Crne Gore, na tivatsku gradsku rivu donio je mladi automehaničar, trinaestogodišnji Miloš Ivanović.

Potomak poznate tivatske majstorske porodice, podržan burnim aplauzima prisutnih, donio je na binu štafetu koja je ove godine krenula sa Kadinjače, a onda je na video bimu prikazan Titov govor.

Proslava 25. maja na obali Pine najznačajniji je događaj koji organizuje “Generalni konzulat SFRJ” na čelu sa generalnim konzulom Markom Perkovićem. Taj događaj je počeo intoniranjem jugoslovenske himne, nastavljen defileom tivatskih mažoret klubova i KUD-a „Boka“ i kozaračkim kolom.

Vatromet za "najvećeg sina naroda i narodnosti"

I ovu proslavu 25. maja u Tivtu uveličali su defileom tivatski maturanti, a pjesme iz vremena Titove Jugoslavije interpretirali su etnogrupa „Zlatan vez“, Vanja Vrećo i Milena Bašić.

U velikom muzičkom hepeningu tivatskog Dana mladosti nastupili su, nakon toga, rok bendovi iz Tivta, Kotora i Budve, „Dan poslije“, „Nuklear mama“, „Free Jack“ i „Goddamn“.

Domaćin muzičkog dijela programa Nina Petković je ugostila svoje prijatelje iz „Operacije Trijumf“, Nikolu Sarića, Anu Bebić, Igora Cukrova i Sonju Bakić, a nastupili su i Marko Prentić, Nina Žižić i Bane Nedović.

Tačno u 22 časa priređen je vatromet sa 119 projektila, u znak 119. rođendana „najvećeg sina naroda i narodnosti“.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu „Kup maršala Tita“ je ekipa Hajduka koja je u uzbudljivom finalu sa 4:2 savladala “Željezničar”. U regularnom toku susreta i nakon produžetaka bilo je 1:1, a Hajduk je do pobjede došao boljim izvođenjem penala.

Galerija

Bonus video: