17.000 eura za avio-karte gostujućih profesora

FPN je ugovor o nabavci karata sklopio sa agencijom “Intours”
0 komentar(a)
Avion, Foto: Shutterstock
Avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.06.2015. 05:44h

Fakultet političkih nauka (FPN) državnog Univerziteta potrošiće do kraja godine do 17 hiljada eura na avionske karte gostujućih profesora.

Toliko je predviđeno Ugovorom o javnoj nabavci avio-karata, koji su 28. maja potpisali dekan FPN-a Saša Knežević i direktor turističke agencije “Intours” Igor Ivanović.

U ugovoru, u koji su “Vijesti” imale uvid, piše da je predmet ugovora sukcesivna nabavka usluga snabdijevanja avio-kartama za letove u regionu.

“Avio karte... će ponuđač isporučivati naručiocu, prema cijenama rezervacije iz ponude do 31. decembra 2015. godine, ili dostizanja iznosa od 17.000 eura, zavisno koji od ova dva uslova bude prije ispunjen”, piše u ugovoru.

Knežević je potvrdio da su avionske karte za gostujuće profesore iz regiona, kojih je, tvrdi, ove školske godine devetoro.

“Ovo je mlad fakultet, ranijih godina ih je bilo znatno više. Popravlja se domaća kadrovska situacija i taj broj je svake godine sve manji”, kazao je Knežević.

On je istakao da je ponuda na tenderu bila najniža i da se “naravno, radi o procijenjenoj vrijednosti koja ne mora i vjerovatno neće biti realizovana u tom opsegu”.

“Intours” je, kako se navodi u ugovoru, ponudu dostavio 6. aprila, a FPN je odluku o izboru najpovoljnije ponude donio 29. aprila.

Bonus video: